head

Immunerősítő mandulagomba – Milyen betegségek ellen jó?

Immunerősítő mandulagomba: hogyan hat a fertőzések ellen?
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Gyógynövények

Az immunerősítő mandulagomba fogyasztásával számos betegségnek elejét vehetjük. De nem csak megelőző célzattal érdemes szedni, a kórokozók elleni küzdelem gyógyszermentes alternatívája is lehet.

Mindenképpen az immunerősítő mandulagombára essen a választásunk, ha szeretnénk elkerülni vagy leküzdeni a vírusok, baktériumok és gombák okozta fertőzéseket. Legyen szó szezonális betegségekről, Candida albicans miatt kialakuló húgyúti gyulladásokról, vagy vírusos eredetű ajakherpeszről, ez a gyógygomba mindebben a segítségünkre lehet. A brazil őslakosok nem véletlenül emlegették az Isten gombájaként, illetve tartották úgy, hogy aki rendszeresen eszik belőle az egészségesebb és hosszabb életet él.

A kórokozók gyilkosa

De mi teszi az immunerősítő mandulagombát olyan egyedülállóvá? A benne található antioxidáns béta-glükán immunerősítő hatásánál fogva hatékonyan harcol a kórokozók ellen, de arra is képes, hogy legyengült, betegség és műtét után lábadozó, kemoterápián, sugárkezelésen átesett betegek szervezetét felerősítse. Az immunerősítő mandulagomba remek ellenszere a hörghurutgyulladásnak, a bakteriális torokgyulladásnak, az arcüreggyulladásnak, a fülgyulladásoknak, a vaginális- és húgyúti betegségeknek. Jótékony hatását úgy fejti ki, hogy aktiválja, és fokozza a monociták – fehérvérsejtek − működését, amelyek a szervezet természetes védőgátját képezik a bekerülő kórokozókkal szemben. Az immunerősítő mandulagomba serkenti a falósejtek szaporodását, ezzel daganatellenes hatást fejt ki. 

Megvéd az allergiától

Ha mandulagombát fogyasztunk, csökkenthetjük a különféle allergiák tünetei. Ez a gyógygomba ugyanis kiiktatja a pollenek, poratkák, állatszőrök ellen termelődő antitesteket, ezáltal csökken a hisztamin termelődése, és megszűnnek az allergiás reakciók. A mandulagomba rendszeres szedése mellett ez a folyamat általában két hónapot vesz igénybe, ezért nem árt, ha már az allergiaszezon kezdete előtt, preventív céllal alkalmazzuk.

Gondolta volna?

Az immunerősítő mandulagomba nem csak testünket, de elménket is támogatja: fokozza a dopamin és a noradrenalin termelődését, ezáltal közreműködik a mentális frissesség megőrzésében. A helyes agyi működés visszaállításával mérsékli, vagy akár meg is szünteti a krónikus depressziót, a pánikrohamokat, továbbá az állandó fáradtságot okozó alvászavarokat.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!