head

Immunerősítő gyógygomba: „Nem lesz szükségem tolókocsira”

Kiss Edit
Bahidszky Suren Bahidszky Suren
Újságíró
Téma: Vélemények

Kiss Editnek minden oka meglenne arra, hogy keseregjen, ám ő élő példája a kitartásnak és az akaraterőnek. Annak ellenére, hogy gyógyíthatatlan autoimmun betegségben szenved, és olykor komoly fájdalmai vannak, teljes életet él. Az asszony a gyógyszeres kezelésen kívül sokféle alternatív terápiát kipróbált, mígnem rátalált a Fachet professzor által kifejlesztet immunerősítő gyógygombára.

Mikor kezdődött a betegsége?

2009-ben, épp a születésnapom reggelén arra ébredtem, hogy begyulladtak az erek a lábamon, kipirosodott a bőröm, és kiütések jelentek meg rajtam. Nagyon megijedtem, és pánikba estem. Az orvosoknak fogalma sem volt, hogy mi bajom lehet, ezért immunológushoz küldtek.  A szerológiai vizsgálat autoimmun betegségre utalt, a diagnózist erősítette az a tény, hogy édesanyám ugyanebben a betegében szenvedett. A hajlamot tehát örököltem, valami, talán az akkori élethelyzetem pedig kiváltotta. Abban az időben repültek ki a családi fészekből a gyerekeim, amit elég rosszul viseltem, mivel hirtelen olyan üres lett a ház. Anyaként már nem volt feladatom, és hiába jártam el a barátnőimmel ide-oda, volt egy kegyetlenül nehéz fél évem. Ráadásul munkahelyet váltottam, könnyen lehet, hogy a sok stressz idézte elő, hiszen a versenyszférában dolgozom.

Hogyan fogadta a diagnózist?

Természetesen lesújtott. Anyukám csak 30 éves volt, amikor az autoimmun betegség jelentkezett nála, tehát tisztában voltam azzal, hogy mindez milyen tünetekkel és nehézségekkel jár. Nálam a halálát követően jelentkezett, arra is gondoltam, hogy valamiért „átvettem” tőle. Persze tisztában vagyok azzal, hogy betegséget örökölni nem lehet, viszont a rá való hajlamot igen. Mivel úgy nőttem fel, hogy láttam az ő szenvedéseit, tisztába voltam azzal, hogy mi vár rá. Anyukám nem volt nyitott az alternatív kezelésekre, élete végéig ragaszkodott a szteroidokhoz, szinte elvonási tünetei voltak, ha nem szedhette őket.

Mi történt azután, hogy felállították Önnél a kórképet?

Jártam az immunológiára, szedtem a gyógyszereket, fájdalomcsillapítót és gyulladáscsökkentőket egyaránt. Az első tünetek észlelése után 1-2 hónappal begyulladtak az ízületeim, ami a mai napig nem múlt el, bár nem fáj mindig ugyanolyan intenzitással. Néha, amikor elviselhetetlen a fájdalom, kénytelen vagyok bevenni szteroid tartalmú tablettákat, de ezeket igyekszem a legrövidebb ideig szedni. Minden fellelhető cikket elolvastam a témában az interneten, de egy idő után azt mondtam magamnak, hogy igenis együtt lehet ezzel a betegséggel élni, és nem lesz szükségem tolókocsira.

Mennyiben változott a korábbi életvitele?

Életmódot váltottam, csaknem teljes mértékben elhagytam a húst, korlátoztam a szénhidrát bevitelem, de rengeteg gyümölcsöt eszem. Mivel több betegtársam is elmondta, hogy a tejtermékek súlyosbítják a tüneteket, kiiktattam őket az étrendemből. Igyekszem tartani a súlyomat, csinálom a gyógytornát, kerékpározom, emellett igénybe veszem a masszázst is. Rendszeresen járok abba az immunológiai klubba, amit az orvosom hívott életre, mivel a rendelési idejébe nem fér bele, hogy minden páciensével hosszasan foglalkozzon. A klubban próbálunk egymásból erőt meríteni, megosztjuk a tapasztalatainkat. Nap mint nap rengeteget teszek azért, hogy ne rosszabbodjon az állapotom, tehát nem csak a gyógyszerektől várok segítséget.

Honnan ez a nagy lelkierő?

Van, hogy alig tudok felkelni az ágyból, mégis megteszem. Néha annyira fájnak és merevek az ízületeim, hogy akadályoznak a mindennapi munkavégzésben, több energiára van szükségem mindenhez. Persze ez engem is nagyon megvisel, de rájöttem, hogy nem kell mindenáron megcsinálnom odahaza minket, csak annyit, amennyit elbírok, és szerencsére párom is kiveszi a részét a házimunkából. Megtanultam kezelni a betegségem, nem hinném, hogy az önsajnálatnak bármi értelme lenne. Mivel nem csak hús és vér vagyunk, hanem lelkünk is van, utóbbival is igyekszem sokat foglalkozni, tehát a testem és a lelkem egyformán rendben tartani.

Miként talált rá az immunerősítő gyógygombára?

Folyamatosan keresem azokat a lehetőségeket, amikkel javíthatnék az állapotomon. Az internetet böngészve futottam bele abba az interjúba, amiben az általános iskolai évfolyamtársam, Csáki Lászlóné beszélt a Fachet Vital Defense basic jótékony hatásairól. Általában nem hiszek a hasonló interjúknak, mert tudom, hogy nem valósak, de Icust régóta ismerem, és tudom, hogy szavahihető. Beszéltem vele, és elmondta, hogy valóban segített neki a gyógygomba, és felajánlotta, hogy hoz belőle nekem, csak próbáljam ki.

Észrevett valamilyen változást a gyógygomba szedése óta?

Még csak rövid ideje használom. Számomra az volt a fontos, hogy csökkentse az ízületi gyulladást, illetve az ezzel járó fájdalmat, mert, ahogy említettem, nem vagyok híve a folyamatos gyógyszerszedésnek. Csökkent az állandó fájdalom, úgy érzem, mintha kicsit energikusabb lennék, nem fáradok el olyan hamar, és lelkileg is lendületet adott az immunerősítő gyógygomba. Bízom benne, hogy a készítmény hosszabb távon is segíthet elkerülni az állapotromlást, a későbbi tapasztalataimról szívesen beszámolok majd.

A tartalom megjelenését a Fachet gyógygomba támogatta.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!