head

3 gyógygomba tavaszi fáradtság ellen | Melyiket használjuk?

Immunerősítő gyógygomba
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Gyógynövények

A gyógygombák a keleti orvoslás legértékesebb és leghatékonyabb szereplői. Ismerje meg az immunerősítő gyógygombákat, és lépjen be a gyógyszereken és pirulákon túli világba!

A keleti orvoslás a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, betegség esetén pedig igyekszik kiaknázni a természetben fellelhető csodás ajándékokat, mint amilyenek a gyógygombák is. Erősítse meg az immunrendszerét ezekkel a gyógygombákkal, és élvezze a tavasz szépségeit egészségesen!

Shiitake

A shiitake gyógygomba kiváló antioxidáns és remek természetes immunerősítő. Ha rendszeresen fogyasztjuk, a shiitake gomba nemcsak hathatós megoldás a tavaszi fáradtság megelőzésére, de képes az öregedési folyamatokat is lassítani. Ez a gyógygomba kedvezően befolyásolja a vérkeringést, és csökkenti a vér koleszterinszintjét, így a cukorbetegség kezelésében is értékes természetes megoldás lehet.

Maitake, bokrosgomba

Ha tavaszi immunerősítés, akkor a maitake gyógygomba is nagy segítségünkre lehet. A maitake gomba, vagyis a táncos gomba, a kínai orvoslás egyik legrégebbi gyógynövénye, amit annyira hatékonynak tartottak és tartanak a mai napig, hogy az elnevezése alapján örömükben az egészségtől táncra perdülhetnek azok, akik fogyasztják. Ez a gyógygomba tökéletes immunerősítő, miközben kordában tartja a vérzsírszintet és a vércukorszintet is. A maitake kiváló zsírbontó, így diéta, fogyókúra idején is érdemes barátságot kötnünk vele.

Feketepata gomba

A Meshimakobu, azaz a feketepata gomba az egyik legismertebb rákellenes és allergiát enyhítő gyógygomba, ami remek immunerősítő, tökéletes és erős fegyver vírusok és baktériumok ellen is. A feketepata gomba hatékonyan erősíti az immunrendszert, ezért tavaszi fáradtság ellen, valamint a megfázásos időszakban, amikor könnyen megbetegszünk, kifejezetten jól jöhet a segítsége.  A feketepata gyógygomba a maitake és a shiitake gombához hasonlóan képes szabályozni a koleszterinszintet, és gyulladáscsökkentő hatása miatt a gyulladással járó megbetegedések ellen is kiváló megoldás.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!