head

Rák gyógyítása nanorobotokkal

Rák gyógyítása nanorobotokkal
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Érdekességek

Úgy tűnik, hogy végre áttörést hozhat a rák gyógyításában egy forradalmian új módszer. A kutatók olyan DNS-alapú nanorobotokkal kísérleteznek, amelyek elzárják a rákos sejtek vérellátását, így tumor nekrózist idéznek elő.

A Nature Biotechnology című folyóiratban publikált tanulmány szerint a DNS-alapú nanorobotokkal való kezeléssel három nap alatt sikerült teljesen elzárni a tumorok vérellátását, ám egyelőre csak egereken és törpemalacokon tesztelték az új eljárást. Ennek lényege, hogy az intravénásan beadott nanorobotok a véráramon keresztül akadály nélkül eljutnak a tumorig, majd a tumorhoz társult vérerekbe egy trombin nevű, a véralvadást elősegítő enzimet juttatva mesterséges trombózist előidézve pusztítják el a daganatos sejtet. A kezelés nem károsítja az ép szöveteket, mivel a nanorobotok egy DNS aptamer segítségével felismerik azt a fehérjét, ami csak a rákos sejteken termelődik, így az ép sejteken nem veszik célba.

Mi a nanorobot?

A nanorobotok leegyszerűsítve olyan mikroszkopikus méretű robotok, amelyek a szervezeten belüli irányítottan célba juttathatók és olyan súlyos betegségek, mint a rák gyógyításában nyújthatnak forradalmian új segítséget. Számos lehetséges orvosi alkalmazási területük van, beleértve a sérült szövetek javítását, az artériában lévő plakkok feloldását, és a nem túl távoli jövőben talán a teljes helyettesítő szervek felépítését. A nanorobotok nagyrészt a kutatási és fejlesztési fázisban vannak.A nanorobotok jelenthetik a jövőt a gyógyításban

Forrás:
https://www.nature.com/articles/nbt.4071

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!