head

Tisztítókúra hatása | Miben segít a tisztítókúra elvégzése?

Miben nyilvánul meg a tisztítókúra hatása?
Dr. Podlupszki Csaba Dr. Podlupszki Csaba
Gasztroenterológus
Téma: Emésztés

A tisztítókúra szükségességét sokan megkérdőjelezik. Az emberek tartanak tőle, a beöntéssel vagy a hashajtók használatával azonosítják. Pedig kíméletes módja is létezik, a tisztítókúra hatása pedig gyorsan érezhető.

Szervezetünkben időről-időre felgyülemlenek a méreganyagok és káros mikroorganizmusok, amik legyengítik az immunrendszerünket. Ebben az esetben tesz jó szolgálatot a tisztítókúra, ami hatékonyan, mégis kíméletesen segít.

A leghatásosabb méregtelenítés

A tisztítókúra hatása sokrétű. Olyan problémáktól szabadulhatunk meg, mint a túlsúly, pattanásos bőr, folyamatos fáradtság, gyakori puffadás, krónikus hasmenés és székrekedés. Elvégzése nem bonyolult dolog, ma már sokféle étrend-kiegészítő áll a rendelkezésünkre, hatásukat pedig felerősíthetjük az életmódváltással. A jól elvégzett méregtelenítés és béltisztítás hatására csökkenhet a súlyunk, az emésztés és a bélflóra egyensúlyának helyreállásával pedig a tápanyagok hasznosulása is sokkal jobb lesz. A tisztítókúra hatása azonban nem merül ki ennyiben.

Tisztítókúra betegségek ellen

A felgyülemlett mérgek nagymértékben fokozzák a vastagbélrák és a végbélrák kockázatát, a tisztítókúra elvégzésével, nagyobb eséllyel elkerülhetjük ezeket a betegségeket. A tisztítókúra hatására a bélflóra egyensúlya is visszaáll, ami közvetlenül befolyásolja az immunrendszer állapotát. Ennek köszönhetően szervezetünk ellenállóbb lesz a betegségekkel és fertőzésekkel szemben. A tisztítókúra bélférgesség ellen is jó, az élősködők krónikus vitaminhiányt okozhatnak.
A tisztítókúra pozitív hatással van a májra és a vérre is. A májtisztítás segít visszaállítani a máj eredeti méregtelenítő funkcióját, ettől jobb lesz a közérzetünk is. A vértisztítás eredményeképpen megszűnnek a bőrproblémák, enyhülnek az allergiás tünetek, de a vértisztítás ízületi gyulladás esetén is segíthet.

Tisztítókúra alatt jelentkező tünetek

A méreganyagoktól való megszabadulás során érezhetjük magunkat álmosnak, fázékonynak, gyengének, csökkenhet a teherbíró képességünk. Jelentkezhet fejfájás, ingerlékenység, és időszakosan a bőrproblémák is rosszabbodhatnak. A tisztítókúra olykor émelygéssel, fokozott izzadással járhat, gyakori a rossz lehelet. Mindezeket ellensúlyozandó próbáljunk meg ilyenkor többet pihenni, öltözködjünk rétegesen, emellett ajánlott a fokozott folyadékbevitel. Legjobb a tisztított víz vagy a gyógyteák.  

Milyen táplálékkiegészítőt válasszunk a tisztítókúra elvégzéséhez?

Évente három-négy alkalommal ajánlott a tisztítókúra elvégzése. Napjainkban számtalan hatékony méregtelenítő és béltisztító táplálékkiegészítő létezik, de csak azokat válasszuk, amelyek természetes összetevőkből állnak! Nem feltétlenül kell azonnal egy intenzív tisztítókúrába belekezdenünk, kezdetnek elég, ha egy egyszerűbbet és rövidebbet végzünk el.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!