head

Ön is eteti a káros bélbaktériumokat?

Ön is eteti a káros bélbaktériumokat?
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Emésztés

Bélrendszerünkben jó és rossz bélbaktériumok is élnek, ezek építik fel a bélflóránkat. Ha helytelenül táplálkozunk, a káros bélbaktériumok elszaporodnak, amelyek számos bélbetegség okozói. A helytelen táplálkozás alatt most a gyorsan felszívódó szénhidrátokat, a cukros, fehér lisztből készült ételeket értjük.

Amikor nem figyelünk oda az étkezéseink során a táplálékunk minőségére, azzal nem csak a rossz baktériumokat tápláljuk, hanem egyfajta öngerjesztő folyamatot is beindítunk: ezen baktériumok hatására egyre jobban és jobban kívánjuk a kenyérféléket és a cukrot. Minél több gyorsan felszívódó szénhidrátot veszünk magunkhoz, annál jobban elterjednek a rossz baktériumok, ami a bélflóra egyensúlyának felborulásához vezet. Ennek, és általában a patogén baktériumok elszaporodásának lehet a következménye a reflux, a hasmenés, vagy épp a székrekedés. Ahhoz, hogy ebből az ördögi körből kitörjünk, akaraterőre van szükségünk, azonban ha nem szeretnénk orvosról orvosra járni, fontoljuk meg az alábbi jótanácsokat!

Változás néhány egyszerű lépésben!
 

  • Felejtse el a gyorsan felszívódó, vitaminokban, nyomelemekben szegény, kalóriában annál gazdagabb ételeket! Helyettük fogyasszon lassan felszívódó szénhidrátokat, hogy vércukorszintje egyenletes legyen - remek választás például az agyon cukrozott müzlik helyett a natúr zabpehely.
  • Egyen minél több zöldséget és gyümölcsöt, próbálja ki a szuperélelmiszereket!
  • Heti 3-5 alkalommal mozogjon minimum 30 percet: séta, torna, bármit végezhet, ami jól esik Önnek. A lényeg, hogy ne a kanapén feküdjön!
     

Figyeljen arra, hogy étrendjét ne egyik napról a másikra akarja megváltoztatni! A drasztikus változásoknak szervezetünk ellenáll, így kitartásunk is igen hamar alábbhagy. Tartsa be a fokozatosság elvét és az étrendjén apránként változtasson! Első lépésként hagyja el a cukros nassolni valókat, majd köszönjön el a fehér lisztből készült pékáruktól! A változást nagymértékben támogathatja, ha elvégez egy béltisztító programot: pucolja ki alaposan egész bélrendszerét, meg fog lepődni, mennyivel jobban érzik magát, ha megszabadul nem kívánt bérlőitől!

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!