head

Lapos has könnyedén: rossz szokások, amik puffadást okoznak

ételek a lapos has eléréséhez
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Emésztés

Zavarba jön, ha kivillan a hasa? Figyel az étkezésére, mozog, mégis állandó puffadással küzd? Íme, 3 ártalmatlannak tűnő szokás, ami a lapos has ellensége.

A lapos has, pontosabban annak elérése, nyáron sokak számára frusztráló témakör, de egy kis odafigyeléssel, és néhány szokásunk újragondolásával, könnyen csinos hasat villanthatunk!

Keresztesvirágú zöldségek

A keresztesvirágú növények, vagyis a karfiol, a brokkoli, a káposzta, a kelbimbó, a karalábé vagy a retek rendkívül egészségesek. Tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, hosszú távon hatékonyan segítik a fogyást és a méregtelenítést, de az arra érzékenyeknél puffadást okozhatnak. Vezessen étkezési naplót, amiben rögzítse, hogy mikor, mit evett és azt is, hogy az utána következő órákban, hogyan érezte magát: ha bélrendszere érzékenyen reagál ezekre a zöldségekre és fontos eseményre hivatalos, vagy egyszerűen csak nem szeretne feszengeni, akkor érdemes odafigyelnie, hogy mikor kerülnek a tányérjára ezek az egyébként egészséges zöldségek!

Rágózás

A rágózás jó megoldás lehet, ha napközben, az étkezések után szeretnénk felfrissíteni a leheletünket, de puffadást is okozhat. Érdemes nem túlzásba vinnünk a rágózást, ugyanis, ha gyakran élünk ennek a szenvedélyünknek, akkor a rágózás során igen nagy mennyiségű levegő kerülhet a beleinkbe, ami a hasunk tájékán feszítő diszkomfort érzéshez és puffadáshoz vezethet. Esetenként jobb, ha a természetes megoldásokat is kipróbáljuk leheletünk frissítésére: remek alternatíva, ha étkezés után elrágcsálunk egy kis petrezselyemzöldet, ami nemcsak egészséges, de puffadást sem okoz.

Tejtermékek

A laktózérzékenység jellemző tünetei közé tartoznak a hasfájás, hasmenés,  valamint a puffadás, így a lapos has egyik legnagyobb ellensége a laktóz. Ha már egy ideje kerüli a hüvelyeseket, rendszeresen mozog, és a hasprés is a mindennapi rutinja része, mégsem lapos a hasa, akkor itt az ideje újragondolni étkezési szokásait. Talán nem is tud arról, hogy laktózérzékeny, ezért azon túl, hogy érdemes kivizsgáltatnia magát, vezessen étkezés naplót, és figyelje szervezete reakcióját. Könnyen lehet, hogy a laktóz áll a lapos has útjában!

Kapcsolódó Cikkek

Címkefelhő

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!