head

Káposzta, cékla és szilva: a szorulás ellenszerei

Káposzta, cékla és szilva: a szorulás ellenszerei
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Emésztés

A helytelen táplálkozás és a mozgásszegény, de annál több stresszes pillanattal megtűzdelt életmód hatására székrekedés jelentkezhet. Nézzük, mit tehetünk ellene!

Ha nem figyelünk kellőképpen arra, hogy megfelelő mennyiségű rost kerüljön a szervezetünkbe, és a dolgos hétköznapokról sem a meditatív állapot jut az eszünkbe, könnyen előfordulhat, hogy a székrekedés miatt hosszabb időre vagyunk kénytelenek bezárkózni a mellékhelyiségbe. Lássuk, milyen rövid távú megoldásokat kínál a népgyógyászat a kellemetlenségek megszűntetésére!

Szilva

A szilva régóta ismert természetes hashajtóként. Népszerűsége töretlen, mivel kíméletesen, a gyomrot és a bélrendszert nem irritálva segít beindítani az emésztést és megtisztítja bélcsatornát. Akár nyersen, befőttnek, vagy lekvár formájában fogyasztjuk a szilvát a szorulásnak jó eséllyel búcsút inthetünk.

Savanyú káposzta

A káposzta amellett, hogy a C-vitamin-tartalma miatt erősíti az immunrendszert, magas rosttartalmának köszönhetően felgyorsítja az emésztést és megtisztítja a bélrendszert. Amellett, hogy megszűnteti a szorulást, vízhajtó hatással is rendelkezik.

Cékla

Ha enyhe székrekedéssel küzdünk, akkor bátran együnk céklát! Mivel ez a zöldség gazdag a kíméletes hashajtóként is ismert magnéziumban. Fogyaszthatjuk nyersen, lereszelve salátának, de főzve, befőttnek is, a cékla a szorulás kíméletes és természetes megoldása lehet.

A székrekedés az egyik leggyakoribb visszatérő bélbetegség, így érdemes hosszú távon gondolkodnunk és méregtelenítenünk, hogy a panaszokat végleg meg tudjuk szűntetni.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!