head

Szőlőmagolaj: a bőr mindenese

Szőlőmagolaj: a bőr mindenese
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Életmód

Sokféleképpen és sokféle készítménnyel ápolhatjuk a bőrünket. Használhatunk többféle összetevőt tartalmazó krémeket, vagy rábízhatjuk magunkat a természetre. Ha utóbbi mellett döntünk, érdemes kipróbálni a tiszta szőlőmagolajat: az egyik leghatékonyabb és legsokoldalúbb bőrvédő, amit a zsíros és pattanásos bőrűek is sikerrel alkalmazhatnak.
A jó minőségű szőlőmagolaj hidegen sajtolt, és nem tartalmaz adalékanyagokat. Ez a titka annak, hogy a szőlőmag - egy liter szőlőmagolajhoz kb. 50 kiló magra van szükség - minden jótékony tulajdonságával rendelkezik.

Omega-6 zsírsavak és antioxidánsok

A szőlőmagolaj legfontosabb bőrápoló összetevői az omega-6 zsírsavak (pl. linolsav), valamint az antioxidáns polifenolok és E-vitamin. Az antioxidánsok az immunrendszer erősítésével csökkentik a bőrdaganatok kialakulásának kockázatát, megkötik a gyulladásokat előidéző, és bőr öregedését gyorsító szabad gyököket. Mivel a kollagén és az elasztin termelődéséhez is hozzájárul, a szőlőmagolaj hatására feszesebb lesz a bőr, elhalványodnak a ráncok és a striák. Antimikrobiális tulajdonsága mellett a benne található linolsav is hozzájárul ahhoz, hogy a szőlőmagolajjal kezelhetők a pattanások, az ekcéma és más bőrgyulladások. Enyhíti a bőrviszketést, jól használható májfoltok esetén, az öregségi foltok megelőzésére, valamint a bőr megtisztítására és a felesleges faggyú eltávolítására. Sőt, a szem alatti karikákat is eltünteti.

Napégés ellen szőlőmagolaj

A szőlőmagolajjal a nap káros UV-sugarai ellen is védekezhetünk, de akkor is érdemes használni, ha már megégett a bőrünk: gyorsítja a sebek gyógyulását, puhává teszi a kicserepesedett ajkakat.

Zsíros bőrre és hajra

Gyorsan felszívódik, kiváló hidratáló, úgy ápolja a bőrt, hogy nem okoz zsírosodást, ezért a szőlőmagolajos kezelés zsíros bőr esetén is eredményes. A faggyútermelés csökkentésével ráadásul a haj zsírosodását és a korpásodást is szabályozza. 

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!