head

Számít, vagy nem számít a pénz a párkapcsolatban?

Számít, vagy nem számít a pénz a párkapcsolatban?
Ács Beatrix Ács Beatrix
Életmód tanácsadó
Téma: Életmód

Számít, vagy nem számít a pénz a párkapcsolatban?

A pénz jelentős hatást gyakorol a romantikus párkapcsolatokra, megállapította egy tanulmány. A párválasztás nem csak érzelmi döntéseken alapul. Számít, vagy nem számít a pénz a párkapcsolatban? Helyes, vagy sem materiális oldalról is felmérni egy párkapcsolat jövőjét? Cikkem megíráshoz felhasználtam a Science Daily által publikált tanulmányt.

Ronda, de finom?

Figyeljük csak meg, hogy a gazdag férfiak kevésbé elégedettek a jelenlegi partnerük fizikai vonzerejével, és jobban érdekli őket egy rövid távú kapcsolat kialakítása, míg az átlag életet élő férfiak esetében a párválasztásnál nem kifejezetten a fizikai megjelenés – külsőség - dominál. Ugyanakkor a nők körében a gazdagabb férfi opcionális választása során nem teszik magasra a „lécet” a férfi fizikai megjelenését illetően.

És most az evolúciós magyarázat

Az ég világon mindenre van „tudományos” magyarázat, így hát erre is. A párválasztás „evolúciós” elmélete szerint – a nemek közötti szociális viselkedésnek köszönhetően -  a férfiak és a nők is más-más szempontok szerint választanak párt maguknak. A nő „ösztönösen” olyan férfit választ magának, aki más férfiakhoz képest nagyobb anyagi és egyéb biztonságot tud nyújtani számukra. A férfi viszont „genetikailag” a fiatal és csinos nőt preferálja, tehát a külsőségek dominálnak. Ez az evolúciós magyarázat, hiszen a fiatalság és a szépség a férfi szemében a termékenység és a kicsattanó egészség jelét képezik. A nő indítékai ezzel szemben – evolúciós magyarázat  - egészen mások. A férfi szemei, a bőre, a haja, a megjelenése, és különösképpen a nemzőképessége huszadrangú számukra. Sokkal inkább többet nyom a latban, hogy a kiválasztandó férfi milyen helyet foglal el a hímek hierarchiájában. A nő olyan férfit részesít előnyben, aki uralkodni képes más férfi fölött, domináns helyzeténél fogva pedig nagyobb zsákmányt tud biztosítani a család részére. 

Szőke herceg fehér lovon kontra sétáló pénztárca. Mese, vagy valóság?

A nő tudatos párválasztási igényei főként érzelmi tulajdonságokra asszociálnak, ilyen a kedvesség, a figyelmesség, a gondoskodás…stb. A párválasztási csereelmélet során olyan párt kéne választanunk magunknak, aki nagyjából egy szinten van velünk külsőleg és belsőleg egyaránt. Csak hát a valóság kérem szépen egészen más.

Engem, személy szerint két tényező érdekel, hogy a kiszemelt férfi megbízható-e, és hogy milyen a társadalmi státusza a jövőt illetően. Nőként nagyobb rizikót vállalok - ezért jobban megnézem leendő páromat. Idéznék egy fülbemászó nótát: „izmos kocka has, üres fej, te is csak kirakatbábu vagy”.. Ennél több kell! Intelligens nő többre vágyik holmi karizomnál. Nőként olyan férfi kell, akinek bizony vannak erőforrásai és tervei a jövőt illetően. Ami még ennél is sokkal fontosabb, hogy a férfi hajlandó legyen megosztani erőforrásait a választott nővel és a közös gyermekkel.

Azt gondolom, hogy az anyagi biztonság mellett nagy szükség van az érzelmek kinyilvánítására, hiszen én speciel nem tudok mit kezdeni egy olyan világgal, amelyben bár királynőként élhetek, nem lehetek más, csak egy tárgyi eszköz, melyet addig használnak, míg fénylik. Naponta bizonyítani kell szavakkal és tettekkel az érzelmeket, ezt sajnos a férfi agy igencsak nehezen fogja fel, hiszen sok férfi úgy véli, szerelmét azzal mutatja meg, hogy „mindenfélét megcsinál és elintéz” a kedvesének. A férfi agy a teljesítményre és a tettekre helyezi a hangsúlyt, és kevésbé az érzésekre. A nő agya a férfiakénál sokkal alkalmasabb a verbális készségekre, tehát a nő számára a szavak egyfajta előjátékot jelentenek. A férfinak meg kell értenie, hogy a nőnek valóban szüksége van napról napra hallania a szerető és elismerő szavakat.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba, valamit, valamiért!

Szerény véleményem szerint a női test áruba bocsátása egyáltalán nem csak idegenek között valósulhat meg. Bizony párkapcsolaton és házasságon belül is előfordulhat az üzleti alapon nyélbe ütött szex. Valljuk be, hogy a párkapcsolatokon belüli szexualitás egyszerű csereelven alapul. Mit értek ez alatt? Tudatosan, vagy sem, ítélkezve, vagy sem, de merjük kimondani és felvállalni: a nő sok esetben akkor részesülhet bizonyos ellátásokban, ha a férfi számára megfelelő számú és minőségű aktust nyújt. Tehát bizonyos szexuális szolgáltatásoknak ára van? Valahol igen! Szerintem az arany középúton járva ez teljességgel elfogadható a célok elérésében. 

Kapcsolódó Cikkek

Címkefelhő

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!