head

Ezért igazi kincs a lucerna!

Lucerna mint gyógynövény: belülről és kívülről is fiatalít
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Életmód

Méregtelenít, csökkenti a stresszt, és rovarcsípésekre is kiváló. A szerény megjelenésű lucerna igazán értékes, és hasznos gyógynövény, így egészsége érdekében, érdemes jobban megismernie!

A lucerna gyógyhatását már évezredekkel ezelőtt felfedezték, számos országban még ma is előszeretettel használják gyógyításra. Fedezze fel Ön is a lucerna egészségvédő tulajdonságait, és garantáljuk, ezentúl más szemmel fog nézni erre az igazán értékes növényre!

Vitamindús antioxidáns

A magas fehérjetartalmú lucerna igazi nyomelemraktár: gazdag A -, B -, C -, D - és E - vitaminban, bővelkedik olyan ásványi anyagokban, mint a cink-, kalcium-, kálium-, magnézium, de béta-karotin tartalma is említésre méltó. Antioxidánsainak köszönhetően a lucernát a szépségiparban előszeretettel használják, ugyanis segít a bőr öregedésének késleltetésében.

Méregtelenítő

A lucerna tökéletes természetes méregtelenítő, kiváló vízhajtó, enyhe hashajtó és emésztésserkentő tulajdonsága miatt, a méregtelenítő programok hatékony kiegészítője lehet. A szervezetünkben felgyülemlett, pangó vizet távozásra ösztökéli, és a vízzel együtt a méreganyagokat is ellentmondást nem tűrően kitessékeli.

Stresszoldó

A lucerna a stressz okozta megbetegedések megelőzésében is segíthet. Ha sokszor érzi magát stresszesnek és fáradtnak, hívja segítségül a lucernát: energiával tölti fel a kimerült szervezetet, növeli a tápanyagok felszívódását, így támogatva szervezetünket a mindennapos kihívásokkal szemben. Jó tudni, hogy a lucerna a változókorban is segíthet, ugyanis a leveléből készült főzet enyhítheti a klimax kellemetlen tüneteit.

Gyulladáscsökkentő

A lucerna igazi adu ász a gyulladáscsökkentésben, ugyanis nemcsak külső, de belső gyulladáscsökkentő is egyben. A lucernából készült dunsztkötés enyhíti a rovarcsípések okozta kellemetlen tüneteket, a viszketést és a gyulladást egyaránt. Belsőleg alkalmazva, teaként fogyasztva pedig lúgosító hatásának köszönhetően a reumás panaszok és ízületi gyulladások hathatós kezelőjét fedezhetjük fel benne.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!