head

Cukor, te édes méreg! | Kínszenvedés nélkül is lehet leszokni a cukorról

Hogyan lehet leszokni a cukorról?
Téma: Életmód

Édes méreg, avagy, miért nem esznek cukrot a mókusok?- tette fel a kérdést Burget Péter, a Testszerviz alapítója, és meg is adta rá a választ. Leszokni a cukorról nem lehetetlen.

A cukorfüggőség létezését sokan megkérdőjelezik, pedig a cukor detox kúrák a reneszánszukat élik. Az emberek kezdenek ráébredni arra, hogy az élelmiszeripar önös érdekből kever cukrot az élelmiszerekbe, így szoktatva rá a vásárlókat, hogy újra és újra ugyanazokat az egészségkárosító élelmiszereket vásárolják meg. A finomított cukor pedig számos betegség forrása. De, hogyan lehet leszokni a cukorról? 

Gondolatébresztés

- Mióta a Testszerviz életmód-technológiáját megtaláltam, és az életem része lett, remekül szórakozom a különféle táplálékokról, élelmiszerekről olvasható, sokszor riogató, sokszor valótlanságot állító cikkeken – mondja Burget Péter, aki legutóbb az egyik nagy magyar hírportálon olvasott arról, hogy mi a baj a xilitollal. – Bennünket, embereket meghajt, a kutyákat megöli. Kísérletekkel bizonyították, hogy a génkezelt kukoricából előállított xilitol milyen káros. A Testszerviz vezető konzultánsának átküldtem ezt a remek írást.

A válasz magáért beszél

- Kollégám azt válaszolta, hogy ezt eddig is tudtuk. A Testszerviz a szteviát ajánlja, pont azért, mert nem cukoralkohol. A bioboltban kapható xilit nem GMO kukoricából készül, elég nagy mennyiséget kell megenni ahhoz, hogy tényleg meghajtson. Süteményben teljesen rendben van. A kutyáknak nem is értem, miért kellene xilitet adni? A kutya természetes módon nem eszik cukrot, mint az indonéz mókus sem. A sztevia az, ami 100%-osan jó, persze sosincs abszolút megoldás, de ha sorrendet nézünk fentről lefelé, akkor stevia, bioxilit, eritrit és végül a cukor.

Hogy jönnek ide az indonéz mókusok?

Burget Péter pár éve 2 hetet Balin töltött, ahol azt látta, hogy a szállodákban és éttermek teraszain mókusok ugrálnak mindenfelé, és azt várják, hogy a reggeliző turisták dobjanak nekik pár falatot. Nagyon rendesen viselkedtek, nem voltak tolakodóak, inkább szórakoztató mutatványokat végeztek egy kis ananászért, banánért cserébe. A fák törzsére, ahol várakoznak, tiltó táblákat raktak ki azzal a felirattal, hogy „a mókusokat cukorral etetni tilos, kérjük, ne adjanak nekik cukortartalmú ételeket!”
- Amikor a sokadik feliratot láttam, egy éppen arra elhaladó pincértől megkérdeztem, hogy miért kell ezeket kiírni? A válasza megdöbbentett: „Megfigyelték, hogy ha cukros dolgokat etetnek a mókusokkal, agresszívek lesznek, szemtelenül rámásznak az asztalokra, idegessé és erőszakossá válnak. Kellemetlenné, olykor veszélyessé válnak a vendégek számára”.

Függővé tesz a cukor

Burget Péter, a Testszerviz technológiájának lelkes híveként nem csodálkozik ezen. - Próbáljuk csak ki, hogy a gyereknek cukrot adunk. Elkezd pörögni, feszült és ingerült lesz. Nem véletlen, hogy sok esetben hisztizni képesek egy darab csokiért, a boltban rángatják a szülőket, hogy vegyenek nekik cukorkát. Függőség alakul ki bennünk a cukor iránt, pedig abban egyetértenek a szakemberek, hogy ha túlzott mértékben fogyasztjuk, rendkívül káros az egészségre.

Leszokni a cukorról

A cukorról leszokni vágyók rendszerint arról panaszkodnak, hogy nagyon erőteljes a függőség, és elvonási tüneteik vannak. Ennek a hiedelmekkel ellentétben fiziológiai okai vannak. - Mindaddig sóvárogni fogunk a cukor iránt, amíg a vércukorszintünk ingadozik. A megoldás nem az, hogy kínlódunk, és szenvedünk a leszokás alatt, hanem az, hogy egészséges szénhidrátokkal töltjük fel a szervezet saját cukorraktárait, amivel kiegyensúlyozzuk a vércukorszintet. A sóvárgás el fog múlni. Ez életmód, azon belül is a tudatos táplálkozás kérdése. És egy segítő kézé, aki átvezet bennünket ezen a rögös úton.

Ő pedig a Testszerviz konzultáns, aki megtanít arra, hogyan lehet ezeket a sóvárgásokat, függőségeket kezelni úgy, hogy ne érezzük önsanyargatásnak és kínlódásnak a cukorról való leszokást.

Jelentkezzen ingyenes konzultációra, és elmondjuk, hogyan lehet a sóvárgást megszüntetni! Klikk ide! További információk a www.testszerviz.hu oldalon.

 

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!