head

Ezért a legjobb természetes gyulladásgátló a szerrapeptáz

Szerrapeptáz, a természetes gyulladásgátló | Hogy működik?
Bahidszky Suren Bahidszky Suren
Újságíró
Téma: Egészség

Eldugult orr, letapadt nyálka a légutakban, gyulladt bőr, duzzanatok, krónikus bélgyulladás: és ez csak néhány panasz, ami jó eséllyel megszüntethető a szerrapeptáz enzim segítségével, amit az egyik leghatékonyabb, természetes gyulladásgátlónak tartanak.

Röviden összefoglalva, a szerrapeptáz enzim képes feloldani azokat a szervezetbe jutó, vagy termelődő, emésztetlen fehérjéket, amelyek felhalmozódva, különböző betegségeket okoznak. Ezek a fehérjék vannak jelen a váladékokban, a véralvadékban, a sebszövetekben, a duzzanatokban és más, káros lerakódásokban, elhalt szövetekben. A Serratia E-15 enterobaktérium által termelt, tehát teljesen természetes eredetű szerrapeptáz, nemcsak ezeket képes lebontani, hanem a gyulladásokat is megszünteti. Kizárólag a kóros fehérjéket tünteti el, a vékonybélből felszívódva, a test bármely pontjába eljut.

Természetes gyulladásgátló

Nyugodtan nevezhetjük bámulatosnak a szerrapeptáz gyulladásellenes hatását, ugyanis sokféle gyulladásos állapotot képes kezelni. Ezt elsősorban annak köszönheti, hogy jótékony hatását több irányból fejti ki. Az egyik, hogy akadályozza a gyulladásos reakciók és az ödéma, valamint az ezekhez társuló fájdalom kialakulásában szerepet kapó bradikininek termelődését. Ezek a peptidek az anafilaxiás tünetekkel is kapcsolatba hozhatók, akkor jelentenek problémát, ha túlszaporodnak, mert emiatt a gyulladás nehezebben gyógyul, és krónikussá válhat. A szerrapeptáz tehát a bradikininek kordában tartásával tehát, a gyulladások enyhítése, megszüntetése mellett a fájdalomcsillapításhoz is hozzájárul. De, nemcsak ezért kiváló természetes gyulladásgátló a szerrapeptáz. Az enzim ugyanis felhígítja a gyulladásos folyadékot, ami így könnyebben távozik a szervezetből, ezáltal felgyorsul a szövetek gyógyulása. ­

Konkrét felhasználási területek

A fentiekben arról volt szó, hogyan fejti ki gyulladásgátló hatását a szerrapeptáz, most nézzük meg - a teljesség igénye nélkül -, milyen konkrét esetekben lehet a segítségünkre. A tapasztalatok szerint jó szolgálatot tesz a nehezen enyhülő ízületi gyulladások, és sérülések következtében kialakuló duzzanatok terápiájában. Légúti, gyulladásos betegségek ellen is sikerrel használható, a váladék elfolyósításával kitisztítja az eldugult orrot, feloldja a hörghurutot és a torokban képződő, letapadt nyálkát. Kiemelten javasolt orrmelléküreg- és arcüreggyulladás kezelésére, egy japán kutatás úgy találta, hogy a szerrapeptázzal feloldható a megfázással járó nyálka. Természetes gyulladásgátló hatását az emésztőrendszerben is kifejti, mérsékelheti a vastagbélgyulladás vagy a kár a Crohn-betegség tüneteit. Amennyiben ezekre a kórokra alkalmaznánk, a már folyamatban lévő kezelés miatt, kérjük ki orvosunk véleményét!

És ez még nem minden, a szerrapeptáz ugyanis felgyorsíthatja a krónikus bőrgyulladások, az allergiák következtében jelentkező gyulladások, az asztmatikus panaszok és általában a sebek gyógyulását. Műtétek után különösen látványos lehet a hatása. Segítségünkre lehet a baleset (pl. izomszakadás) és a nem megfelelő hegesedés miatti gyulladásos szövetek eltüntetésében. A Jordan Egyetem kutatása szerint a szerrapeptáz hatékony megoldás a foghúzás miatti duzzanat és fájdalom megszüntetésére.

Enyhe mellékhatások

Szinte nincs olyan hagyományos gyulladás gátló gyógyszer, aminek ne lenne valamilyen káros mellékhatása. A szteroidos gyulladáscsökkentők általában legyengítik az immunrendszert, és anyagcserezavarokat okozhatnak, míg a nemszteroid gyulladáscsökkentők megbetegíthetik a vesét, illetve a gyomor nyálkahártyáját. Gyulladásokra gyakran adnak antibiotikumokat, ezek azonban felboríthatják a bélflóra egyensúlyát, emiatt csökken a szervezet védekezőképessége, illetve emésztési problémák jelentkezhetnek. A szerrapeptáz fogyasztásakor ezektől nem kell tartani, ugyanakkor, mivel vérhígító, tilos műtétek előtt, illetve véralvadásgátlóval együtt szedni.

Források:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12911824

https://examine.com/supplements/serrapeptase/

https://www.researchgate.net/publication/5580458_Effect_of_the_proteolytic_enzyme_serrapeptase_on_swelling_pain_and_trismus_after_surgical_extraction_of_mandibular

 

 

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!