head

Sebgyógyítás természetesen: gyógynövények és szerrapeptáz

Sebgyógyítás természetesen: gyógynövények és szerrapeptáz
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Egészség

Lehorzsolt és berepedezett bőr, pattanások, visszérgyulladás, makacs hegek és nem gyógyuló sebek, csupa olyan bőrprobléma, amin nem feltétlenül csak a receptre írható gyógyszerek segítenek. A sebgyógyítás természetes módszerekkel is támogatható, ebben segítenek a gyógynövények és a szerrapeptáz.

Ha Ön is olyan természetes módszerre kíváncsi, ami hatékonyan alkalmazható apróbb vágások, horzsolások és égési sérülések esetén, puhítja a száraz bőrt, enyhíti az ekcémát és a bőrgyulladások tüneteit, kezeli a fekélyeket, segít eltüntetni a pattanásokat, akkor forduljon a gyógynövényekhez, illetve próbálja ki a szerrapetáz enzimet.

Körömvirág

A kozmetikai készítményekbe előszeretettel kevernek körömvirágot. Nem véletlenül, hiszen a körömvirágban található zsírsavak regenerálják, ápolják, és puhítják a száraz bőrt. A krémet otthon mi magunk is elkészíthetjük, ehhez 25 deka disznózsírra lesz szükségünk. (Igen arra, mert így érvényesülnek leginkább a gyógynövény jótékony hatásai.) Tegyük a 3-4 marék szárított körömvirágot és sertészsírt egy tálba, melegítsük alacsony hőmérséklet, és főzzük össze őket. Hagyjuk állni egy éjszakán, vagy egy napon keresztül, majd kissé melegítsük fel, és szűrjük át. Ezután töltsük tégelyekbe, és tároljuk hűtőben, ahol hosszan eláll.

Máriatövis

A máriatövis olaja ugyancsak nagyszerű sebgyógyító, napvédő termékekbe adagolva védelmet nyújt a bőrrák ellen. Sebgyógyító hatását erősíti, hogy antioxidáns polifenoljainak köszönhetően remek bőrösszehúzó, valamint hozzájárul a vérzések elállításához. Segítségünkre lehet kisebb-nagyobb hámsérülések, valamint az aranyér kezelésekor. Csökkenti a bőrpírt és a bőrfertőzések tüneteit. Ez a gyógynövény enyítheti a pikkelysömörrel kapcsolatos panaszokat, antioxidáns összetevői felveszik a harcot a bőrfertőzésekkel szemben. Szintén antioxidáns hatása révén, a bőr rákos elváltozásai, így a melanóma elleni küzdelemben is segítségünkre lehet.

Lósoska

A lósóska leveleiből és gyökeréből készült borogatás vagy kenőcs csillapítja az égések tüneteit, hozzájárul a pikkelysömör és az ekcéma gyógyulásához, megakadályozza a nyílt sérülések, tályogok elfertőződését, elhalványítja a zavaró foltokat. Jól használható csaláncsípésre, ehhez a levelével kell bedörzsölni az érintett bőrfelületet. Leveléből készíthetünk borogatást is, aminek nyugtató hatása van, de kelések kezelésére, csalánkiütésre, viszketésre, rovarcsípésekre, rühesedésre, pattanásos és gyulladt bőrre is. Praktikus a borogatással egy időben a főzetét is alkalmazni, hiszen így még hatásosabb. Fertőtlenítő hatású, a főzetéből készült borogatás hatékonyan kezeli a különféle bőrgyulladásokat. Megakadályozza a nyílt sérülések, tályogok elfertőződését, elhalványítja a zavaró foltokat.

Szerrapeptáz

Sebek gyógyulásakor, műtétek, balesetek után sok esetben a nem megfelelő, vagy túlzott hegesedés miatt alakulnak ki panaszok. A szerrapeptáz enzim ilyenkor is jó szolgálatot tehet, hiszen csökkenti a hegesedést, lebontja az elhalt szöveteket, cisztákat, felgyorsítja a sebgyógyulást. Antibiotikus kezelés esetén a szerrapeptáz felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat, de akkor is hatékony, ha műtét után duzzanatok csökkentéséről van szó. Ez a tulajdonsága gyulladt pattanások esetén is érvényesül, szövetelfolyósító hatását anélkül fejti ki, hogy káros hatással lenne a környező egészséges szövetekre, ezért a cukorbetegség miatt kialakuló fekélyek kezelésében is támogatást nyújt.

Ha kíváncsi a szerrapeptáz enzim sebgyógyító hatására, olvassa el Halász Károly történetét!

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!