head

Fogyás és méregtelenítés: csak együtt van értelme

Fogyás és méregtelenítés: csak együtt van értelme
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Egészség

A látványos fogyás érthetően mindenkit boldoggá tesz, de az csak kevés embernek jut az eszébe, hogy a leadott kilóikkal párhuzamosan a méreganyagok nem távoznak el a szervezetünkből. Nem mellesleg arról is gondoskodnak, hogy ismét hízásnak induljunk.  

Ki gondolna arra, hogy a fogyás és méregtelenítés párban járnak? Miért is kellene? Karcsúvá váltunk, örömmel nézünk a tükörbe, bezsebeljük a bókokat, de ez még nem jeleneti azt, hogy valóban egészségesebbek lettünk. Ledobtuk ugyan a pluszkilóinkat, de ettől még azoktól méreganyagoktól nem szabadultunk meg, amik a megcsappant zsírsejtjeinkből más helyre költöztek a testünkben.

Nem figyelünk, míg nincs baj

Emésztőrendszerünk ideális esetben alkalmas arra, hogy szervezetünkből a különféle zsírban oldódó mérgeket kiürítse, azaz az tartósítószerek, adalékanyagok, mesterséges színezékek, nehézfémek, gyógyszermaradványok eltávozzanak belőlünk. Ezek nagy része az epével együtt ürül a vékonybélbe, ahol a bélbolyhok hivatottak őket kisöpörni. Ami nem ürül ki, azt a májunk vízoldékonnyá alakítja át, ezzel az „átalakítással” gondoskodik arról, hogy megszabadulhassunk tőlük. Ha nincs, ami segítene kitakarítani a belekből a mérgeket és toxinokat, bekerülnek a májba, ami egy idő után telítődik, és képtelen lesz a rá háruló feladattal megküzdeni.

Elkezdődik a vándorlás

Legnagyobb méregtelenítő szervünk kétségbeesetten küzd, így a mérgeket „kilöki” magából a véráramba, majd onnan a zsírsejtjeinkbe kerülnek tárolásra. Ám a fogyással számuk látványosan megfogyatkozik, ennek következtében a toxinok a véráramon át visszavándorolnak a májba. A testünket a fogyással egy időben lényegében elhalmozzuk mérgekkel. A mérgek miatt rossz lesz a közérzetünk, fáradttá, ingerlékennyé válunk, nehezünkre esik az alvás, felpuffadunk, nehezünkre esik a székletürítés, vagy éppen az állandó hasmenés miatt folyamatosan a toalettre járunk. Ráadásul karcsú alakunk mellé pattanásos, kiütéses bőr társul, hajunk hullani, különféle allergiák kínoznak bennünket, gyakran leszünk betegek.

Méregtelenítés nélkül visszahízunk

Méregtelenítés hiányában mindent elkövetünk azért, hogy a leadott felesleg ismét felugorjon ránk, hiszen a szervezetünk szeretné újra zsírsejtekbe zárni a méreganyagokat. Emiatt raktározó üzemmódba kapcsol, anyagcserénk lelassul, a mérleg nyelve pedig ismét felfelé billen. Ha nem szeretnénk, hogy a fogyással elért eredményeink semmibe vesszenek, mindenképpen végezzük el a méregtelenítést, így garantáltan megőrizhetjük egészségünket és karcsú alakunkat.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!