head

Pezsgő jótékony hatásai: erősíti az immunrendszert

Mértékkel fogyasztva a pezsgő csökkenti a légúti megbetegedések kockázatát, és erősíti az immunrendszert.
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Egészség

A pezsgő manapság is nehéz elképzelni egy születésnapi koccintást, vagy egy szilveszteri bulit egy pár pohárnyi hűvös, gyöngyöző pezsgő nélkül.Alkoholtartalma miatt sokan kerülik, pedig mértékkel fogyasztva, a pezsgő jótékonyan hat a szervezetünkre.

Sokáig a gazdagok kiváltsága volt a pezsgő, amelyről Galeno, az I-II. századiszisztematikus orvoslás, és a korabeli filozófia mestere a következőket jegyezte fel: „Ez az ital felmelegíti a szájüreget, élesíti az érzékeket, főként az agyét. Melegségének köszönhetően, mely a belekre is kiterjed, elősegíti a nyers ételek megfelelő emésztését, valamint pakolásként alkalmazva felgyorsítja a sebgyógyulást”.

Alig száz év elteltével a német Eduard Loebenstain-Loebel tanulmányaiban kifejtette, hogy a pezsgő enyhítheti az emésztési zavarokat, erősíti a belső szerveket, nyugtatja a neurotikus betegeket, valamint elősegíti a vesekövek kilökődését, és szabályozza a pajzsmirigy működését. A pezsgő pozitív hatásai fokozása érdekében, idővel sokan kininnel, és pepszinnel is gazdagították az italt.

A pezsgő jótékony hatásai

A ’60-as években, szintén a Reims-i egyetem kutatói megállapították, hogy a pezsgő rendszeres fogyasztása csökkenti a légúti megbetegedések kockázatát, valamint hatékony immunerősítő.

Magas cinktartalma révén nyugtatja az idegeket: lefekvés előtt egy kisebb pohár pezsgő fogyasztása hatékonyabban ringat pihentető álomban, mind bármelyik szintetikus altatószer!Bővelkedik kalciumban és káliumban, ezek kombinációja, valamint a pezsgő jelentős szervessav-tartalma elősegíti az egészséges és hatékony emésztési folyamatokat.

A pezsgő valóban antidepresszáns, stresszoldó és nyugtató hatással rendelkezik, amit a magas lítium koncentrációjának köszönhet. Jelentős eredményeket érhetünk el vele makacs fejfájás és migrén esetén is. A pezsgő kiváló vízhajtó, stimulálja a nyirokmirigyek aktivitását, segítségével könnyedén megszabadulhatunk a narancsbőr kellemetlen jelenlététől.

Az UniversitádegliStudi di Milano, Alberto Bertelli professzor vezetésével készült tanulmánya szerint a pezsgő közel 50 ásványi sójaóvja aszívet, csökkenti a refluxot, valamint a vörös változatának vastartalma a vérszegénység ellen is kiváló. Mérsékelt alkoholtartalma tágítja az ereket, mérsékli a magas vérnyomást, valamint remek antioxidáns hatású.

Kapcsolódó Cikkek

Címkefelhő

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!