head

Allergia megszüntetése: egy forradalmian új módszer segíthet

Új módszert fedeztek fel az allergia megszüntetésére
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Allergia

Állandó tüsszögés, orrfolyás, viszkető szemek, csak néhány jellegzetes tünet azok közül, amiktől az allergiások szenvednek. Egyesek egész évben, míg mások csak szezonálisan, így vagy úgy, de mindannyian az allergia megszüntetésére törekednek. Ebben segíthet a szerrappetáz enzim.

Az allergia megszüntetésére napjainkban sokféle készítmény áll a rendelkezésünkre, hátulütőjük, hogy csak a tüneteket csillapítják, a kiváltó okra nem képesek „csapást mérni”. Nehéz is lenne, hiszen az allergiás megbetegedések jelentős része valamilyen környezeti hatásnak köszönhető, mint a penészgomba, poratka, rovarok, állatszőr, pollen, különféle vegyi anyagok, légszennyezettség, egyes ételek, stb.

Megtévesztő, de nem fertőző

Bármi is idézi elő, a vele járó tünetek - főként, ha állandósulnak – próbára teszik az allergiás beteget, aki folyamatos orrfolyással, tüsszögéssel, szemviszketéssel, torokviszketéssel, köhögéssel, különféle gyulladásos bőrtünetekkel küzd, ezt tetézi, hogy mások azt hiszik róla, náthás, vagy influenzás, ezért igyekeznek távol tartani magukat tőle. Sokan ilyenkor a vényre, vagy nélkül kapható antihisztamin tartalmú tablettákhoz, orrcseppekhez, orrspraykhez folyamodnak az allergia megszüntetésére.

A gyógyszer sem mindig jó

Sajnos ezek a készítmények számos mellékhatást produkálnak. Előfordulhat álmosság, tompultság, szédülés, vesekárosodás, súlygyarapodás, bélrendszeri zavarok, amik indokolttá tehetik a készítmény elhagyását, cseréjét. Olyanok is akadnak, akik a homeopátia irányába fordulnak, esetleg immunerősítésbe, méregtelenítésbe kezdenek, szerencsére ezek módszerek, ha nem is minden esetben, de közrejátszhatnak az allergia megszüntetésében, enyhítésében.

Allergia ellen selyemhernyó

Azok, akik a fent említett mellékhatások miatt nem szívesen alkalmaznak gyógyszeres terápiát az allergia megszüntetésére, reményt adhat a szerrapeptáz enzim, ami érdekes módon a selyemhernyó emésztőrendszerében termelődik. Ennek az enzimnek eredetileg az a dolga, hogy közreműködésével a selyemhernyó könnyedén kiszabaduljon a gubójából, hiszen segít abban, hogy az feloldódjon. A szerrapeptázzal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy nem csak kiváló hurutoldó, hanem mérsékli a gyulladást, az ödémát, eredményesen használható a fokozott váladéktermelődéssel, orrdugulással társuló allergia megszüntetésére. A selyemhernyó „ajándéka” a váladékban lévő fehérjéket lebontja, miután ez felhígult, könnyebben megszabadulhatunk tőle.

 

Szerrapeptáz enzim több betegség ellen: széles körben alkalmazott táplálékkiegészítő

 

Gyógyszerek helyett szerrapeptáz

A patikában árult vényre felírt, vagy vény nélküli gyógyszerekkel szemben a szerrapeptáz vegyi anyagoktól mentes, nem rendelkezik szedatív hatással, azaz nem álmosít, nem rontja a koncentrációs képességet, emiatt nem gátol a különféle tevékenységekben. Ez előnyt jelent azoknak az allergiás betegeknek, akiknek naponta több alkalommal kell szedniük valamilyen allergia ellenes készítményt, és abban is segít, hogy tüneti kezelésen túl, feloldja és elfolyósítsa a légutakban megtapadt nyálkát, a nyálkahártya károsítása nélkül.  A szerrapeptázt allergiás betegeknek érdemes megelőző jelleggel alkalmazni, tehát alkalmazása hetekkel az allergia szezon kezdete előtt ajánlott.

Légúti betegségek ellen

A szerrapeptáz nem csak arra hivatott, hogy a tüneteket enyhítse, vagy elviselhetőbbé tegye, Ez fehérjebontó enzim még számos, akár az allergiával párhuzamosan jelentkező betegségre jelenthet megoldást. Természetes hurutoldóként képes arra, hogy jelentős mértékben enyhítse a fokozott váladéktermelődéssel járó influenzát, tovább az arc-, a homlok-, és az orrmelléküreg gyulladást. Ennek ékes bizonyítéka a tokiói Hiroo Kórház tudósai által végzett kísérlet, amelynek folyamán 4 héten keresztül napi 30 mg szerrapeptáz adtak a légúti betegségekkel küzdőknek. A negyedik hét végére a légutakban felgyülemlett nyálka mennyisége és sűrűsége is jelentősen csökkent. A fentebb felsoroltak miatt a havi adagja költségesebb, mint más allergia ellenes gyógyszereké, azonban a hatása messze felülmúlja azokét.

Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító

A szerrapeptáz enzim bizonyítottan hatékony természetes gyulladáscsökkentő. Ez a hatása többféle bélgyulladás, például Crohn-betegség, fekélyes vastagbélgyulladás, irritábilis bél szindróma esetén is megmutatkozik, de támogatja a nőgyógyászati, fogászati-, krónikus izom-, illetve ízületi gyulladások leküzdését (osteoarthritis, rheumatoid arthritis). Egyedülálló módon fékezi azoknak az anyagoknak a felszabadulását (bradykininek), amelyek fájdalmat idéznek elő a gyulladt szövetekben.

Megszünteti az érelmeszesedést

A szerrapeptáz enzim az érrendszerre nézve is pozitívan hat: támogatja és leoldja az erek faláról azokat a lerakódásokat, amelyek érszűkületet, szív- és keringési betegségeket okoznak. Ennek köszönhetően a szerrapeptáz enzim alkalmazásával csökkenthető az érelmeszesedés, a magas vérnyomás, a trombózis, a stroke és a szívinfarktus kockázata, sőt, gátolja azoknak az anyagoknak a felszabadulását, amelyek fájdalmat idéznek elő a gyulladásos szövetekben. Gyulladáscsökkentő hatása visszeresség esetén is érvényesül.

Támogatja a sebgyógyítást

Az antibiotikum kúrával párhuzamosan a szerrapeptáz felgyorsítja a gyógyulást, de ha műtét utáni duzzanatok csökkentéséről, illetve sebgyógyulásról van szó, akkor is érdemes elkezdeni a szedését. Ez a fehérjeoldó enzim tudniillik lebontja és elfolyósítja a túlzott hegszövetet, anélkül, hogy károsítaná a környező egészséges szöveteket. A cukorbetegség miatt kialakuló sebek, gyógyulni nem akaró, vagy lassan gyógyuló fekélyek, továbbá a keloidok (túlburjánzott hegszövetek) kezelésében úgyszintén jelentős eredményeket értek vele.

Mellbetegségekre

Több, a szerrapetázzal történő vizsgálatot végeztek olyan nőknél, akik fibrocisztás emlőbetegséggel küzdöttek, náluk az enzim csökkentette az emlők duzzanatát, mindezt zavaró mellékhatások nélkül. A betegség során a mell szöveteiben jóindulatú, de annál fájdalmasabb csomók és ciszták jelennek meg, a csomók idővel keménnyé válnak, a ciszták pedig a magas hormonszint miatt megtelnek folyadékkal, ám szerrapeptáz ezeket is elfolyósítja, így rövid idő alatt elszívódnak. Emellett elősegíti a miómák felszívódását, amiket korábban csak műtétileg lehetett kezelni.

Hogyan kell szedni a szerrapeptázt, és mennyi a napi adagja?

80 kg-os testsúly alatt napi 2x1 kapszula reggel és este éhgyomorra, fél órával étkezés előtt, vagy két órával étkezés után. 90 kg-os testsúly felett napi 2x2, míg allergia esetén napi 3x1 kapszula ajánlott.

Mire ügyeljünk?

Ugyan a szerrapeptáz enzim használatának nincs ellenjavallata, a véralvadási zavaroktól szenvedők a szedése előtt feltétlenül konzultáljanak a kezelőorvosukkal, mivel vérhígító hatása van!

Hivatkozások:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12911824
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2688125
https://www.researchgate.net/publication/283248771_Anti-inflammatory_activity_of_serrapepta

https://www.researchgate.net/publication/283248771_Anti-inflammatory_activity_of_serrapeptase
https://www.researchgate.net/publication/5580458_Effect_of_the_proteolytic_enzyme_serrapeptase_on_swelling_pain_and_trismus_after_surgical_extraction_of_mandibular_third_molars
http://www.serrapeptase.org/serrapeptase-research/serrapeptase-medical-research/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3630196/
http://trufoodsnutrition.com/season-allergy-relief-the-natural-way/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4337734/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3584742
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26177592
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12911824

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2688125
https://www.researchgate.net/publication/283248771_Anti-inflammatory_activity_of_serrapeptase

Hirdetés

Hirdetés

Eredményes, végleges rosacea és hajhullás gyógyítás,
mikroszkópos arc- és fejbőrvizsgálat


Szeretettel várom azokat, akik régóta küszködnek haj-, szempilla-, vagy szemöldökhullással, fejbőrproblémákkal, zsíros és rosaceás arcbőrrel.
Gyógyuljon meg végleg szteroidok használata nélkül!

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT