head

Felborult sav-bázis egyensúly? Ezekre a tünetekre figyeljen!

Felborult sav-bázis egyensúly? Ezekre a tünetekre figyeljen!
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Egészség

Talán nem is gondolnánk, de a felborult sav-bázis egyensúly nemcsak ízületi fájdalmakat és emésztési panaszokat, de többek között gyakori fejfájást, migrént és koncentrációs zavarokat és izomgörcsöket is okozhat.

Szervezetünk elsavasodása nem egyik napról a másikra következik be, azonban, ha hosszú időn keresztül nem vagyunk képesek megszabadulni a túlzott savmennyiségtől, akkor azért, hogy az egyensúly helyreálljon, szervezetünk saját tartalékaihoz nyúl. Ilyenkor, a savak semlegesítése céljából, többek között káliumot, kalciumot, nátriumot és magnéziumot von el, majd kialakulnak az elsavasodott szervezetre jellemző tünetek.

Az elsavasodott szervezet tünetei

Az elsavasodott szervezet számos tünettel járhat, amelyek megkeseríthetik a mindennapjainkat. Ilyen például a fáradtság, a fejfájás, a narancsbőr, a gyomor - és bélpanaszok, a gyenge immunrendszer, és az ízületi fájdalmak. De nemcsak a fáradtság és az állandó álmosság, hanem az alvási problémák is jelezhetik azt, hogy ideje lúgosítanunk!

A felborult sav-bázis egyensúlyra felhívhatja még a figyelmünket az is, ha minden igyekezetünk ellenére nehezen koncentrálunk és akkor is feszültek, frusztráltak vagyunk, ha nincs különösebb okunk rá. Az említett tüneteken kívül fájdalmas jelzés lehet az is, ha az éjszaka közepén a lábunkban jelentkező kínzó izomgörcsre ébredünk. Ilyenkor nemcsak a magnézium és a vitaminok pótlása a fontos, hanem az is, hogy átálljunk a lúgosító étrendre, aminek hatását ajánlott lúgosító táplálékkiegészítőkkel fokoznunk!

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!