head

90 napos diéta: Több kárt okozhat, mint gondolná!

90 napos diéta: Több kárt okozhat, mint gondolná!
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Egészség

A népszerű 90 napos diéta valóban hatásos és egészséges? Miért eredménytelen hosszútávon, és miért jobb megoldás a méregtelenítés ?

A 90 napos diéta fehérje, keményítő és szénhidrát tartalmú ételek és a gyümölcsfogyasztás szétválasztásán alapul, miközben a diéta több ponton ellentmondásos. Gyümölcsöt miden reggel kötelezően kell ennünk, attól függetlenül, hogy éppen milyen nap következik, keményítő napon fehér kenyeret is ehetünk, szénhidrát napon pedig olyan ételeknek kell az asztalra kerülnie - pizza, sütemény, csokoládé -, amelyek még jó indulattal sem nevezhetők diétás ételnek.

A 90 napos diéta veszélyei: ezért hízik vissza a diéta után!

A diéta során már reggel megalapozhatjuk erős éhségérzetünket, amit az éhgyomorra fogyasztott savas gyümölcsök okozhatnak, miközben emésztési problémák kiváltói is lehetnek.

Az ételek mennyisége is kötött, vagyis a 90 napos diéta nem veszi figyelembe, hogy mennyi a testtömeg indexünk, ülő életmódot folytatunk-e, vagy aktívak vagyunk, valamint az egészségi állapotunkra sincs tekintettel, pedig ezen tényezők ismerete elengedhetetlen a sikeres, egészséges és tartós fogyáshoz.

A diéta során nemcsak a zsírszövetből, hanem izomszövetünkből is fogyhatunk, ráadásul a jojó effektus a 90 napos diéta követőit sem kíméli: ha a diétát követően visszatérünk a régi rossz szokásokhoz, és nem fordítunk kellő figyelmet az egészséges étkezésre, akkor az addig leadott kilók hamarosan visszatérnek, további felesleg és zsírpárnák kíséretében.

90 napos diéta helyett méregtelenítés

Leszögezhetjük, hogy a gyors fogyást ígérő csoda diéták egyike sem egészséges. Alapszabály, hogy ha több energiát viszünk be szervezetünkbe, mint amennyit felhasználunk, hízásnak indulunk, és el kell fogadnunk, hogy ha szeretnénk megszabadulni a súlyfeleslegtől, azt helyes táplálkozással, mozgással és méregtelenítéssel érhetjük el, azaz életmódváltással.

Figyelnünk kell a fehérje, a szénhidrát, a zsír, valamint a nyomelemek, ásványi anyagok, vitaminok megfelelő arányára, amit a 90 napos diéta nem biztosít. Az étkezés során ügyeljünk arra, hogy kerüljük a telített zsírokat, és helyettük a telítetlen zsírokat részesítsük előnyben például halfélék, bab, lencse és csirkehús formájában. Fogyasszunk sovány tejtermékeket, magas rosttartalmú gabonaféléket, valamint kerüljük a túlzott olajhasználatot.

Egy gyors fogyást ígérő diéta után nemcsak az zsírpárnák térhetnek vissza, hanem a túlsúly miatt magas vérnyomás, és ízületei bántalmak kialakulása is veszélyeztethet. Egy helyesen összeállított diétát hatékonyabbá tehetünk, ha méregtelenítünk is, ugyanis a méregtelenítés a szervezetben lerakódott toxinokat távozásra ösztökéli, ami enyhítheti a narancsbőrt, csökkentheti az ízületi bántalmak megjelenésének kockázatát, és hatással van az emésztésünkre, valamint lelkiállapotunkra is: ha kiegyensúlyozottak vagyunk, kisebb az esélye annak is, hogy olyan ételek után nyúlunk, amelyek veszélyeztetik ruhaméretünket.

A helyesen végzett méregtelenítés segítséget nyújthat az egészséges emésztés helyreállításában, formánk visszanyerésében, valamint immunrendszerünk erősítésében, azonban fontos hangsúlyoznunk, hogy ha otthon végzünk méregtelenítést, megbízható méregtelenítő programot válasszunk!

Forrás:

http://www.bbc.co.uk/worldservice/sci_tech/features/health/healthyliving/dietrisk.shtml

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!