head

Így készítsük fel gyomrunkat az ünnepekre!

Így készítsük fel gyomrunkat az ünnepekre!
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta

Google+
Téma: Belgyógyászat

Így készítsük fel gyomrunkat az ünnepekre!

Hangoljuk a szervezetünket is az ünnepekre, hogy a karácsony ne a kajakómáról, az égő gyomorról és a kigombolt nadrágról szóljon!

Bizonyos időközönként érdemes tehermentesítenünk a bélrendszerünket, és meglepődve tapasztalhatjuk az ezzel együtt járó pozitív változásokat. Az ünnepek előtt különösen jól tesszük, ha méregtelenítünk, ugyanis kevésbé leszünk fáradékonyak, jobban alszunk, így kipihentebben fogunk ébredni, amit a szervezetünk simább bőrrel és még kisimultabb idegrendszerrel hálál meg. Ha valóban alaposan kipucoljuk a bélrendszerünket, a béltisztítással és méregtelenítéssel felturbózzuk, így kevesebb lesz az esély az égő gyomorra és a puffadásra is, ráadásul még a leheletünk is frissebb lesz.

Citrommal a hatékonyságért

A méregtelenítő kúrát kiegészíthetjük egy-egy jótékony hatású növénnyel, mint amilyen a citrom. Magas C-vitamin-tartalma miatt a citrom nem csak az emésztésünket pörgeti fel, hanem az immunrendszerünket is támogatja, amire télen eleve nagy szükségünk van. A citrom emellett lúgosít, így ha ég a gyomrunk, a citromos víz enyhülést hozhat a bélrendszerünknek.

A teljes és alapos béltisztításhoz számos vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó kúrát válasszunk, ugyanis ha magunk állunk neki összeválogatni azt, hogy mely zöldségekkel, gyümölcsökkel akarunk méregteleníteni, a nagy mixelésből könnyen hasmenés, vagy puffadás lehet. A boszorkánykonyha és a végtelen számú variáció helyett spóroljunk magunknak időt és energiát: válasszunk szakemberek segítségével előre összeállított méregtelenítő kúrát, így biztosak lehetünk benne, hogy mindent, amire a szervezetünknek szüksége van, megkapjuk, és az eredményben sem kell csalatkoznunk.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT