head

Így készítsük fel gyomrunkat az ünnepekre!

Így készítsük fel gyomrunkat az ünnepekre!
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Belgyógyászat

Így készítsük fel gyomrunkat az ünnepekre!

Hangoljuk a szervezetünket is az ünnepekre, hogy a karácsony ne a kajakómáról, az égő gyomorról és a kigombolt nadrágról szóljon!

Bizonyos időközönként érdemes tehermentesítenünk a bélrendszerünket, és meglepődve tapasztalhatjuk az ezzel együtt járó pozitív változásokat. Az ünnepek előtt különösen jól tesszük, ha méregtelenítünk, ugyanis kevésbé leszünk fáradékonyak, jobban alszunk, így kipihentebben fogunk ébredni, amit a szervezetünk simább bőrrel és még kisimultabb idegrendszerrel hálál meg. Ha valóban alaposan kipucoljuk a bélrendszerünket, a béltisztítással és méregtelenítéssel felturbózzuk, így kevesebb lesz az esély az égő gyomorra és a puffadásra is, ráadásul még a leheletünk is frissebb lesz.

Citrommal a hatékonyságért

A méregtelenítő kúrát kiegészíthetjük egy-egy jótékony hatású növénnyel, mint amilyen a citrom. Magas C-vitamin-tartalma miatt a citrom nem csak az emésztésünket pörgeti fel, hanem az immunrendszerünket is támogatja, amire télen eleve nagy szükségünk van. A citrom emellett lúgosít, így ha ég a gyomrunk, a citromos víz enyhülést hozhat a bélrendszerünknek.

A teljes és alapos béltisztításhoz számos vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó kúrát válasszunk, ugyanis ha magunk állunk neki összeválogatni azt, hogy mely zöldségekkel, gyümölcsökkel akarunk méregteleníteni, a nagy mixelésből könnyen hasmenés, vagy puffadás lehet. A boszorkánykonyha és a végtelen számú variáció helyett spóroljunk magunknak időt és energiát: válasszunk szakemberek segítségével előre összeállított méregtelenítő kúrát, így biztosak lehetünk benne, hogy mindent, amire a szervezetünknek szüksége van, megkapjuk, és az eredményben sem kell csalatkoznunk.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!