head

Emésztési problémák ellen is segít a szimbiotikum

Makai Marianna emésztési problémáin segített a szimbiotikum szedése
Makai Marianna emésztési problémáin segített a szimbiotikum szedése
Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró
Téma: Vélemények

Makai Mariannánál néhány éve jelentkeztek először emésztési problémák, amelyek okát még az orvosok sem tudták megmondani. A fiatal nő a saját kezébe vette a sorsát, és sok minden kipróbált, amiről úgy gondolta, hogy egy kicsit segíthet. A szimbiotikumra is a megoldások után kutatva talált rá.

Úgy tudom, nagyon sok orvost végig járt.

Felkerestem több orvost, magánorvost, dietetikust, diabetológust, gasztroenteorológust, még természetgyógyászhoz is elmentem. Nagyon sok időt és pénzt áldoztam arra, hogy kiderítsem az okokat. Sajnos egyikük sem tudott diagnózist felállítani. Felmerült irritábilis bél szindróma (IBS) az és a Crohn-betegség gyanúja is, mindkettő miatt gyakoriak az emésztési problémák. Annyi derült csak ki, hogy allergiás vagyok a gluténre és a tejre, ezeket kiiktattam az étrendemből.

Milyen jellegűek a tünetek?

Puffadás, hányinger, szédülés, erős hasi fájdalom. Hirtelen jöttek elő, arra gondoltam, talán a refluxom tért vissza. Lelkileg is nagyon megvisel mindez, egy idő belefárad az egészbe az ember. Mivel nincs sok energiám, a szakmám is leváltottam. Komoly fizikai erőnlétet igényelt, és a rosszullétek súlyossága miatt már nem tudtam elvégezni.

Számtalan étrend-kiegészítőt, természetes gyógymódot kipróbált.

Folyamatosan kerestem a megoldásokat. Igyekeztem alaposan körbejárni a problémát, rengeteget kutattam a neten. Amiről egy kicsit is úgy gondoltam, hogy segíthet, azt elkezdtem alkalmazni. Sajnos egyik sem bizonyult hosszútávon hatékonynak az emésztési problémák ellen.

Egy idő után szinte a téma szakértője lett.

Tisztában vagyok vele, hogy az orvosok utálják az öndiagnózist. Ezzel részben egyetértek, mert sok a hipochonder. Nekem viszont nem volt más választásom, az ösztöneimre és megérzéseimre hagyatkoztam. Kértem az orvost, hogy küldjön el ilyen-olyan vizsgálatra, vagy csináltasson meg egy bizonyos laborvizsgálatot. Hogy megnyugtassam magam, még tükrözésre is elmentem. Szerencsémre, vagy nem szerencsémre, semmilyen elváltozást nem találtak.

Az okokat nem találták meg, csak tüneti kezelést ajánlottak.

Kénytelen vagyok fájdalomcsillapítókat és gyulladáscsökkentőket szedni. Emellett, nagyon tudatosan étkezem. A kezdet kezdetén egy méregtelenítő kúrát is végigcsináltam. A természetgyógyász javasolta a probiotikum használatát, aminek szedése mellett, javulást tapasztaltam. Jobb lett a közérzetem, és enyhültek a fájdalmaim.

Ki javasolta a szimbiotikumot?

A neten találtam rá, amikor hatékony probiotikumot kerestem. Szerettem volna kipróbálni valami újat ahelyett, amit korábban szedtem. A Swiss Probiotix Max® és a Swiss Prebiotix ULTRA® együttes használata segített abban, hogy sokkal jobb legyen a közérzetem, és energikusabbá váljak. Nagyon jó a véleményem erről a termékről, a többi sorstársamnak is csak ajánlani tudom!

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!