head

Ezek a legjobb természetes immunerősítők! | Immunerősítő colostrum

Immunerősítő hatású a colostrum
Dobor Viktória Dobor Viktória
Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember
Téma: Szuperélelmiszerek

Az immunrendszer feladata, szervezetünk védelme a betegségekkel és a gyulladásokkal szemben, amelyeket különféle korokózók idéznek elő. Képletes szólva, az immunrendszer olyan, mint egy acél pajzs, megvédi a szervezetet a veszélyes külső támadások ellen. Hogy ezt a funkcióját zavartalanul elláthassa, szükséges lehet olyan immunerősítő készítmények használata, mint a colostrum.

A szeszélyes időjárás nagyon megterheli a szervezetünketés és ezzel együtt az immunrendszerünket. Bemutatunk két olyan természetes immunerősítő anyagot, melyek jelentősen növelik a szervezet ellenálló képességét.

Colostrum, a legjobb immunerősítő 

Az első fontos anyag a magas tápértékű colostrum, vagy más néven előtej. Ez egy olyan folyadék, melyet az emlősök röviddel szülés előtt, és pár nappal szülés után termelnek, és táplálékul szolgál az utódok számára. A colostrumban található biológiailag aktív fehérjefaktorok koncentrátumai védik az immunrendszert, azáltal, hogy ösztönzik az immunsejtek termelődését.

Az utóbbi időben a colostrum iránt  a tudósok is egyre jobban érdeklődnek. Számos tanulmány megerősíti, hogy a colostrum valóban nagyon hatásos az immunrendszer megerősítésében, az allergia elleni harcban, az ízületi gyulladásokkal szemben, de segít az emésztési zavarok ellen, és az onkológiai megbetegedések esetén.
A colostrum jótékony hatásairól már az ókori inkák, egyiptomiak, görögök, germánok és kelták is tudtak, értékes edényekben tárolták az uralkodók számára, hogy azok magas kort éljenek meg, de a sportolók és harcosok számára is, hogy jobban teljesítsenek.

Béta-glükán

A következő természetes immunerősítő a béta-glükán, ami az utóbbi egy évtizedben egyre nagyobb figyelmet kap. Hatékonysága abban rejlik, hogy stimulálja a makrofágokat, melyek elsődleges feladata a kórokozók bekebelezése és eliminálása. A daganatos sejtek esetében esetben a béta-glükánok fogyasztása aktivizálja azokat a természetes immunsejteket, amelyekne alapvetően nem dolga a rákos sejtek felismerése. Japán és Kínai tanulmányok megerősítették, hogy a kemoterápiát kapó onkológiai betegeknek, a béta-glükán hatására jelentősen meghosszabbodott az életük.
A colostrumtól eltérően, amelynek levétele és feldolgozása időigényesebb, és amelyhez csak táplálékkiegészítők szedésével lehetséges hozzájutni, a béta-glükán egy nagyon egyszerű és olcsó forrásból, az élesztőből is bevihető a szervezetünkbe. Ráadásul az élesztő nagy mennyiségben tartalmaz B- vitaminokat, amelyek szinte az összes szervezetben zajló biokémiai folyamathoz szükségesek.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!