head

Csipkebogyó: a bogyóba zárt csoda

Csipkebogyó: a bogyóba zárt csoda
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Szuperélelmiszerek

Immunerősítésre

A csipkebogyó díszes áltermésében A -, B-, P - és K-vitamin is található, de hírnevét a bőséges C-vitamin tartalma miatt érdemelte ki. Antioxidáns hatóanyagainak köszönhetően rendkívül jó immunerősítő, valamint baktérium- és vírusölő tulajdonságai miatt az influenzaszezon idején is nagyon hasznos. Ráadásul, ha hörghuruttal küzdünk, akkor is sikerrel alkalmazhatjuk.

Felfázásra

Magas ásványianyag- és vitamintartalma miatt a csipkebogyó gyulladásos hólyagbántalmakra és a legtöbb nő életét gyakran megkeserítő felfázásra is enyhülést hozhat. Ez az apró bogyó enyhe vízhajtó tulajdonságának köszönhetően hozzásegíti szervezetünket a mielőbbi tisztuláshoz.

Tisztításra

A csipkebogyó a különböző bélbántalmakra is kíméletes gyógyír lehet. Segíti az emésztést, támogatja a szervezet természetes tisztító és méregtelenítő folyamatait. Tisztító és méregtelenítő kúránkat egészítsük ki csipkebogyó teával, vagy olyan étrend-kiegészítővel, amely tartalmaz csipkebogyót!

Bőrproblémákra

Nem csak a gyógyászat, de a szépségipar is előszeretettel használja a csipkebogyót: a belőle nyert olaj különböző bőrhibák kezelése során hasznosítható. A hegeket halványítja, gyógyír a napégésre, és az apróbb ráncokat is segít eltüntetni, miközben a bőr öregedését is hatékonyan késlelteti.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!