head

Pau d’Arco: kíméletlenül lesújt a kórokozókra

Pau d’Arco tea
Bahidszky Suren Bahidszky Suren
Újságíró
Téma: Gyógynövények

A Pau d’Arco kérgének főzete mágikus hatalommal bír a brazíliai bennszülöttek körében, rendkívül erős fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt csodaszerként tartják számon. Az Amazonas erdeiben élő fa azonban még számos gyógyhatással rendelkezik, ezért felhasználása egyre elterjedtebb a világ minden táján. Ha eddig még nem hallott róla, cikkünkből megtudhatja, hogy miért érdemes ennek a gyógynövénynek a teáját kortyolgatni!

Gyógyszerek helyett

A Pau d’Arco-ban rejlő béta-lapachone és lapachol baktérium-, vírus-, gomba és parazitaellenes hatású, ezért sikeresen használható vírusos légúti fertőzések, influenza, és H1N1 (sertés) influenza esetén. Alkalmazható szexuális úton terjedő betegségek, mint a gonorrhea és szifilisz, prosztata és hólyag fertőzések, ótvar és más parazita fertőzések megjelenésekor, Candida albicans ellen, de fertőző hasmenés esetén is segít. Emellett a Pau d’Arco főzete hatásos láz- és fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, felgyorsítja a sebgyógyulást, illetve a reuma tüneti kezelésére is alkalmas. A Pau d’arco hatóanyagai aktiválják az immunsejtek, a limfociták és a granulociták termelődését, fokozzák az immunrendszer működését, megvédik az idegrendszert a degeneratív megbetegedésekkel szemben. Mivel baktérium ellenes hatású, harcol a gyomorfekélyt és a gyomorrákot is okozó Helicobacter pylori baktériummal szemben.

Támogatja az emésztőrendszert

Hatékony méregtelenítő, tisztítja a vért, elősegíti a méreganyagok, köztük a nehézfémek eltávozását a szervezetből. A Pau d’arco támogatja az egészséges bélműködést, lágyítja a székletet, enyhe hashajtó tulajdonsággal bír, ezért megakadályozza az aranyér kialakulását, illetve enyhe béltisztító hatása van.

Elpusztítja rákos sejteket

Antioxidánsai semlegesítik a sejteket károsító, a bőr öregedéséhez, a szív- és érrendszeri elváltozásokhoz, valamint a rák kialakulásához hozzájáruló szabad gyököket. A Pau d’arco kérgében található naftokinonok hatékony rákellenes vegyületek, gátolják az áttétek megjelenését, programozott sejthalált idéznek elő a rákos sejtekben.

Forrás:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10656873
http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-647-pau%20d'arco.aspx?activeingredientid=647&activeingredientname=pau%20d%27arco
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10656873

 

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!