head

Kukorica, a méregtelenítő vitaminforrás

Kukorica gyógyhatásai: méregtelenítő vitaminforrás
Nemcsak a kukorica, hanem a kukoricahaj is értékes
Bahidszky Suren Bahidszky Suren
Újságíró
Téma: Gyógynövények

Ha azt mondjuk, elhiszi, hogy a kukorica segíti a méregtelenítés? Pedig gyógyhatásai miatt gyógynövénynek is beillik, így nemcsak finom íze, hanem egészségünkre kifejtett jótékony hatásai miatt is érdemes fogyasztanunk. Mutatjuk, mi mindent tud a kukorica.

A kukorica felhasználása sokrétű. Amellett, hogy ízletes nyári csemege, a kukorica számos áldásos tulajdonsággal rendelkezik. 

Vitaminforrás

A kukorica gazdag A-, B-, és C-vitaminban, továbbá tartalmaz E-vitamint is, amelyek mind nélkülözhetetlenek szervezetünk megfelelő működéséhez. Ezek mellet foszfor kálium, kalcium, folsav és magnézium is található ebben a finom zöldségben.

A petefészek egészségéért

Tegyen a salátájára pár csepp kukoricából sajtolt olajat, használja főzéshez, ugyanis a nők igen jó barátja lehet a kukoricaolaj. Jótékonyan hat a különböző nőgyógyászati problémákra és elősegítheti a ciszták felszívódását is.

Méregtelenítésre

Nemcsak a kukorica, hanem a kukoricahaj is értékes: kiváló vízhajtó, tisztítja a veséket, és segít a felgyülemlett méreganyagok távozásában, így hatékony a méregtelenítő program elvégzése idején. Húgyúti fertőzések és prosztata gondok esetén, fogyasztása hozzájárulhat a gyorsabb felépüléshez.

Depresszió ellen

Mivel a kukorica B1-vitaminban igen gazdag, így kedélyállapotunkra is jó hatással lehet: a B1-vitamint ugyanis a boldogság vitaminjaként tartják számon. A depressziót, a mindennapok feszültséget és a stresszhelyzeteket könnyebben oldhatjuk, ha a kukorica étrendünk szerves részévé válik.

Sebgyógyító

Rovarcsípésekre, kisebb sebekre, horzsolásokra használjuk kukoricalisztből készült krémet és felgyorsíthatjuk a duzzanatok, sérülések gyógyulását.

Agyserkentő

Ha úgy érezzük, szükségünk van némi támogatásra, ami a memóriánkat illeti, a kukorica ebben is a segítségünkre lehet: rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a memória fejlesztéséhez és a koncentrációs képesség javításához.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!