head

Hogyan segíthet kemoterápia alatt a gyógygomba?

Kemoterápia alatt segíthet a gyógygomba
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Gyógynövények

A rákos megbetegedések legelterjedtebb kezelése a kemoterápia, de jó, ha tudjuk, hogy mellette a gyógygombák is segíthetnek a gyógyulás útjára lépni!

A kemoterápia daganatos műtétet követően, vagy önmagában is gyakran használt orvosi kezelés a hormon - és immunterápia mellett. A kemoterápia a beteg sejtek elpusztításával harcol a rák ellen, azonban a kezelés közben az egészséges sejtek is károsodnak. A kemoterápia különösen legyengíti az ivar - és vérsejteket, a kezelések közben gyakori az álmatlanság, étvágytalanság, hajhullás, hasmenés, hányás, és érthető módon az érzelmi instabilitás is.

Gyógygomba kemoterápia alatt

Mivel a rák és a kemoterápia egész szervezetünket, immunrendszerünket legyengíti, szükségünk van olyan kiegészítő kezelésekre, amelyek segítenek megerősíteni, ellenállóbbá tenni a szervezetünket. Az Ázsiában évezredek óta ismert gyógygombák hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a kemoterápia kevésbé viselje meg egészségünket, csökkenthetik a mellékhatásokat, és rákellenes hatásukkal segíthetnek az áttétek megakadályozásában is.

Az egyik leghatékonyabb és legismertebb rákellenes gyógygomba az immunerősítő Maitake, vagyis bokrosgomba, amely felveszi a harcot a tumorsejtekkel úgy, hogy aktiválja a természetes ölősejteket. Emellett csökkentheti a kemoterápia mellékhatásait, amivel hozzájárul a jobb közérzethez, a jobb életminőség és állapotjavulás pedig nagyobb eséllyel eredményezhet felépülést. A bokrosgomba fogyasztásával kisebb lehet az esély az áttétek képződésére is. Hasonló hatással bír a kiemelkedően magas vitamin és ásványianyag tartalommal bíró kínai hernyógomba, amely a bélflóra egészségének megőrzésében is segíthet, ami kiemelkedően fontos a kemoterápia során.

A shiitake gyógygomba kivételesen magas antioxidáns tartalma miatt szintén hatékony immunerősítő, vírusölő, és rákellenes hatással rendelkezik. Azért, hogy a kemoterápia mellékhatásait mérsékelni tudjuk, a mandulagombát is segítségül hívhatjuk. Mivel enyhíti a kezelések mellékhatásait, javítja a közérzetet, és az áttétképződés esélyének csökkentése mellett a tumorsejteket is pusztítja.

Forrás:
https://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-680-shiitake
https://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-1165-agaricus

 

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!