head

HPV-fertőzés: a shiitake gomba segíthet legyőzni

A shiitake gomba segíthet a HPV ellen
Bahidszky Suren Bahidszky Suren
Újságíró
Téma: Gyógynövények

A HPV-fertőzés többféle megbetegedést vonhat maga után. Tudományosan alátámasztott tény, hogy a 16-os és a 18-as típusú HPV vírus okolható a méhnyakrákos esetek minimum háromnegyedéért. Ugyan a kórokozó ellen van védőoltás, ez csak preventív jelleggel alkalmazható, a kialakult fertőzést nem szünteti meg. Azonban úgy tűnik, hogy a japán shiitake gomba kivonatából készült AHCC képes elpusztítani a vírust.

Embereken tesztelték

Aki HPV-fertőzéstől szenved, az csak abban bízhat, hogy immunrendszere le tudja győzni a vírust, miután a mai napig nem létezik olyan csodaszer, ami képes lenne elpusztítani. Ezért fontos a University of Texas MD Anderson Cancer Center tudósainak felfedezése, akik kellő bizonyítékot találtak arra, hogy a japán shiitake gomba kivonatát tartalmazó AHCC (Active Hexose Correlated Compound) táplálékkiegészítő segítségével jó eséllyel megszüntethető a HPV-fertőzés. A tudósok két tucat vírusfertőzött nőt vontak be a kísérletbe, akik fél éven keresztül három gramm AHCC vettek be naponta. A HPV-fertőzéstől szenvedő résztvevők mindegyikénél jelentős javulás következett be, több, mint felük szervezetéből pedig teljesen eltűnt a vírus. És ez még nem minden, hiszen a Cancer Research UK és az University of Strathclyde közös beszámolójában az olvasható, hogy a shiiatke gombából készült kivonat csökkenti a kemoterápia és a radioterápia mellékhatásait, beleértve a hajhullást is. Más kutatások szerint a shiitake gomba felhasználásával készült kivonat a vírusok, baktériumok nagy részét képes megsemmisíteni, továbbá képes sikeresen felvenni a harcot a szervezetben elszaporodott Candida-fertőzéssel szemben.

Hogyan hat a HPV-fertőzés ellen?

Az aminosavakat és poliszacharidokat tartalmazó AHCC úgy tulajdonképpen úgy segít, hogy erőteljesen támogatja az immunrendszert, megnöveli a természetes ölősejteket aktiváló dendritikus sejtek számát, ezzel lényegében a szervezet maga küzdi le a betegséget. A dendritikus sejteket természetesen a legtöbben nem ismerik: a nyirokszervekben találhatóak és képesek pozitív és hatékony immunválaszt kiváltani, ennek köszönhetően pedig a szervezet képes megfelelően reagálni a HPV okozta gyulladásokra, valamint megakadályozni a daganatos sejtek szaporodását. Noha az AHCC tartalmú táplálékkiegészítő hatását eddig csak nőkön tesztelték, nagy valószínűséggel a férfiaknál is hatásos lehet.

A HPV vírus egyszerű vérvétellel kimutatható, a vizsgálatot feltétlenül el kell végezni, ha a nemi szerveken vagy környékükön szemölcsök jelennek meg!

Forrás:
http://www.healthline.com/health-news/mushroom-extract-cures-hpv-infections-110614

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!