head

A halhatatlanság gombája – A pecsétviaszgomba hatása

Ez a pecsétviaszgomba legértékesebb hatása!
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Gyógynövények

A pecsétviaszgomba hatása évezredek óta ismert: méregtelenítésre, immunerősítésre, májtisztításra és a rák gyógyítása során is hatékony megoldás lehet.

A fehér, sárga, vörös és zöldeskék színekben pompázó pecsétviaszgomba kivonatát Kínában az élet elixírjeként tartják számon, és előkelő helyet foglal el a keleti orvoslásban.

Erősíti az immunrendszert

A pecsétviaszgomba gyógyhatása miatt rendkívül értékes antioxidáns és segít ellenállóbbá tenni immunrendszerünket. Szervezetünk könnyebben megbirkózik a vírusokkal és a különböző megbetegedésekkel, az influenzával, az asztmával, sőt, allergiára is kevésbé leszünk hajlamosak. Mivel segít egyensúlyban tartani a szervezet metabolizmusát a daganatok, a prosztatarák kialakulásának esélye is csökkenhet.

Csökkenti a stresszt

A stressz életünk szerves része, ami számos betegség melegágya: a hasmenés éppúgy jelezheti a problémát, mint a szorulás. A stresszkezelési technikákon kívül a pecsétviaszgomba hatása is segíthet mérsékelni a stressz okozta tüneteket, mint amilyen a levertség, fáradtság, és feltölti energiával szervezetünket.

Méregtelenít

Bélrendszerünk, májunk méregtelenítése rendkívül fontos, a pecsétviaszgomba hatása pedig csak tovább fokozza szervezetünk természetes méregtelenítő folyamatait. A pecsétviaszgomba koleszterincsökkentő hatása hozzájárul vércukorszint optimalizálásához, így a cukorbetegek jó barátja lehet ez a gomba.

Jót tesz a szívnek

A pecsétviaszgomba Ganoderma lucidum, reishi és ling zhi néven is ismert. Mivel segít optimalizálni a vér oxigén felvételét és hozzájárul az egészséges véráramláshoz, a trombózis kialakulásának esélyét is csökkenthetjük, ha életünk részévé tesszük ezt a gombát. A hajszálereket, a vénákat és az artériát is erősíti, ezért a szív-és érrendszeri megbetegedések kialakulásának esélye is csökkenhet.

 

Kapcsolódó Cikkek

Címkefelhő

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!