head

A méregtelenítés aranyszabályai: íme, a legfontosabbak!

Méregtelenítés szabályai: ezeket feltétlen tartsa be!
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Emésztés

A rohanó életmód, a helytelen táplálkozás következtében a felhalmozódott toxinok ronthatják életminőségünket, hatással lehetnek egészségi állapotunkra, és hangulatunkat is befolyásolhatják. Így vegyük kezünkbe az irányítást a méregtelenítés segítségével!

A méregtelenítés segíthet egészségünk fenntartásában, immunrendszerünk erősítésében, és kiegyensúlyozott kedélyállapotunk megőrzésében, de nem mindegy, hogyan méregtelenítünk! Ezekre figyeljünk!

Miért fontos?

Abban az esetben, ha nem figyelünk az étkezésre, és mesterséges adalékanyagokkal, színezékekkel telített ételeket, italokat fogyasztunk, toxinokkal telítődik szervezetünk, amelyek nagy része a májban rakódhat le. A méreganyagok közül vannak, amelyek vízben oldódnak a veséken, a bőrön, valamint a tüdőn, a nem vízben oldódó méreganyagok pedig a májon keresztül távoznak szervezetünkből - ha nem terheljük túl májunkat, és szervünk megfelelően működik.

Ha azonban a természetes méregtelenítő folyamatok felborulnak, májunkat akadályozzuk abban, hogy ellássa méregtelenítő funkcióját. Májunkat az alkohol, valamint a zsíros, fűszeres ételek fogyasztásával tovább terhelhetjük, éppen ezért méregtelenítés idején kiemelt figyelmet kell fordítanunk a helyes táplálkozásra.

A toxinokkal telítődött szervezet számtalan módon jelezheti a méreganyagok jelenlétét: visszatérő fejfájás, bélproblémák, valamint gyakori fáradtság és erőtlenség is felhívhatja a figyelmünket arra, hogy itt a méregtelenítés ideje.

Méregtelenítés helyesen

A friss zöldségek, gyümölcsök, a csírák, a frissen préselt gyümölcslevek, a zöldbúzafű, a rostbevitel, valamint a gyógyteák sokat segíthetnek a máj méregtelenítése során. A máriatövis, a csalán, a pitypang, a zöldtea tartalmú étrendkiegészítők, méregtelenítő teák, tökéletes méregtelenítők, és hatékonyan támogatják a májkímélő étrendet, valamint a méreganyagok kiürülését.

A méregtelenítés során az étrend mellett a folyadékbevitelre is ügyelnünk kell, hogy átmossuk szervezetünket, és a salakanyagok kiürülhessenek. A méregtelenítés után nemcsak bélrendszerünk, hanem immunrendszerünk is erősödhet, a pattanásos bőr problémamentesebb, a has pedig laposabb lehet.

Cukorbetegség, szívbetegségek és pszichiátriai kezelések esetén feltétlen konzultáljunk orvossal az otthoni méregtelenítés előtt!

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!