head

Ibolya: A tavasz illatos méregtelenítője

Ibolya méregtelenítésre | Hogyan gyógyít a tavaszi virág?
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Emésztés

Az ibolya virágából állítják elő a világ egyik legdrágább illóolaját, de finom illata mellett a tavasz egyik legkedvesebb virágának méregtelenítő és számos egészségőrző tulajdonsága is van.

Az ibolya a szerénység, az ártatlanság és a termékenység jelképe. Az Európában és Ázsiában őshonos ibolyát nemcsak az illata, hanem az egészségre gyakorolt hatásai miatt is érdemes közelebbről megismernünk. Virágából és leveléből készült főzete jó hatással lehet egészségünkre.

Megfázásra

Ha télen nem fordítottunk kellő figyelmet az immunerősítésre, könnyen utolérhet minket a tavaszi megfázás. Talán nem is gondolnánk, de a nátha és a torokfájás egyik hatásos ellenszere az ibolya. Nyálkaoldó hatásának köszönhetően Indiában már régóta kedvelt gyógynövény: a légzőszervi megbetegedések, a köhögés, a hörghurut és a szájüregi gyulladások természetes gyógyítása során használják.

Méregtelenítésre

Az ibolya tökéletes méregtelenítő, így bátran használhatjuk egy méregtelenítő kúra kiegészítőjeként is. Izzasztó és vértisztító hatása segít megszabadítani szervezetünket és bélrendszerünket a káros méreganyagoktól, valamint a felgyülemlett toxinoktól.

Feszültségoldásra

Az állandó feszültség és a feszített tempó könnyen megtépázhatják idegrendszerünket. Idegnyugtató és vérnyomáscsökkentő hatása miatt az ibolya segíthet a relaxálásban, és abban, hogy könnyebben ki tudjunk szállni a mókuskerékből egy kis időre.

Szorulásra

A stresszes életmód és a nem megfelelő táplálkozás egyik következménye lehet a szorulás.

Az ibolya különböző emésztési problémák, székrekedés ellen is megoldást nyújthat enyhe hashajtó hatásának köszönhetően.

Szépségápolásra

Az ibolya A- és C-vitaminban gazdag, kiváló antioxidáns. Bőrnedvesítő, bőrszépítő tulajdonságáról is ismert, ezért a kozmetikai ipar egyik kedvelt alapanyaga, ahol főként hidratáló krémekhez használják előszeretettel.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!