head

Emésztőenzimek pótlása: gyorsan és biztonságosan

Emésztőenzimek pótlása: gyorsan és biztonságosan
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Emésztés

A jó emésztés alapja a tápanyagok felszívódását segítő enzimek jelenléte. Ha ezekből nincs elegendő, illetve egyes fajtáik hiányoznak, a nem megfelelő anyagcsere miatt különböző hiányállapotok, emésztési panaszok, sőt akár betegségek alakulhatnak ki. Az enzimhiány a hízással is összefüggésbe hozható.

Többféle enzim, különböző feladatok
Fajtájuktól függően, az emésztőenzimek más tápanyagok lebontásában vesznek részt. Az amiláz a poliszacharidok emésztéséért felelős. A zsírok feldolgozásában vesznek részt a lipázok, míg a proteázok feladata az állati eredetű fehérjék felszívódásának javítása. Hozzájárul a növényi rostok hasznosításához a celluláz, a laktáz hatékonyan bontja le a laktózt – tejcukor −, a bromelin és a papain pedig a fehérjéket.

Hogyan juthatunk enzimekhez
Bár az enzimek egy részét a szervezet – elsősorban a hasnyálmirigy – is képes előállítani, a hatékony anyagcseréhez kívülről is gondoskodni kell a bevitelükről. A legegyszerűbb, ha minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk!

Komplex megoldás táplálékkiegészítőkkel
Amennyiben a helytelen táplálkozás, betegségek, szervi elváltozás, vagy valamilyen fertőzés, illetve a szervezetben felhalmozódó káros salakanyagok és mérgek hatására romlik a tápanyagok felszívódása, ajánlott mielőbb pótolni a hiányzó emésztőenzimeket. Ilyenkor a nyers zöldségek és gyümölcsök bevitele rendszerint nem elegendő, ugyanis nem tudhatjuk, hogy melyik enzimből szenvedünk hiányt. Ebben az esetben tesz jó szolgálatot a megelőzésre is kiválóan alkalmazható Swiss DigestFX táplálékkiegészítő, mely növényi összetevőinek, és a legnagyobb gondossággal összeállított receptjének köszönhetően, az összes létfontosságú emésztőenzimet biztonságosan bejuttatja a szervezetbe. A hasonló készítményekkel ellentétben, nincsen semmiféle mellékhatása, nem okoz sem hasfájást, sem puffadást, kíméletesen támogatja az emésztőrendszert!

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!