head

Ezek a cukorbetegség tünetei – Ismerje fel időben!

Ezek a cukorbetegség tünetei – Ismerje fel időben!
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Emésztés

A cukorbetegség a szervezet anyagcseréjének a betegsége, és jellemző tünetei néha megtévesztőek, a stresszhez hasonlóak lehetnek, amelyeket, ha nem ismerünk fel időben súlyos szövődményekkel is járhat.

A cukorbetegséget az inzulin nevű hormon hiánya, vagy elégtelensége okoz, amelyet a hasnyálmirigy termel. A betegség során a szervezet nem tudja felhasználni a sejtek számára energiaforrásként szolgáló glükózt, ami működési zavarhoz vezet, és megjelennek a cukorbetegségre utaló tünetek.

A cukorbetegség tünetei

A cukorbetegség jellemző tünetei között vannak olyanok, amelyeket először a stressz számlájára is írhatunk, éppen ezért megtévesztőek lehetnek: ilyenek a sápadtság, a hideg verejték, a bélproblémák, a heves szívverés, a szorongás és a koncentráció zavar.

De a tünetek között van a gyakori szomjúság érzet, a látászavarok, a testsúlycsökkenés, a bőrviszketés és a kiújuló gombás fertőzések is. Ha a betegség már előrehaladott a pánikroham, valamint a szédülés, beszéd-, látás- és koordinációzavar is figyelmeztető jel lehet, így feltétlenül konzultáljunk orvossal, ha ezeket észleljük!

A cukorbetegség megelőzése, kezelése

A szervezet a bevitt szénhidrátokat glükózzá alakítja, amit inzulinhiány esetében nem tudunk hasznosítani, így a vércukorszint megemelkedik, ezért különösen fontos a vércukorszint szinten tartása az erek és az idegek károsodásának megelőzése miatt. Fontos a megelőzés szempontjából, hogy félévente ellenőrizzük vércukorszintünket, és jó tudni, hogy ha túlsúllyal küzdünk, vagy dohányzunk, az növelheti a betegség kialakulásának kockázatát.

Cukorbetegség esetén kiemelt figyelmet kell fordítanunk a rostban gazdag étkezésekre, a cukros és zsíros ételek kerülésére, a jó minőségű ételek megválasztására, valamint a probiotikumok bevitelére, hogy az egészséges emésztést elősegítsük, ugyanis a betegséget sokszor emésztési problémák, bélproblémák kísérik. Éppen ezért szervezetünk, bélrendszerünk, különösen a vastagbél tisztítására is ügyelnünk szükséges, hogy a lerakódott méreganyagok távozhassanak.

A béltisztítás, méregtelenítés során ügyeljünk arra, hogy olyan programot válasszunk, amely a paraziták ellen megfelelő védelmet nyújt, és erősíti az immunrendszert is.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!