head

Ananász - Az indiánok édes orvossága

Ananász: édes méregtelenítő
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Emésztés

Az indiánok nemcsak az íze, hanem gyógyító tulajdonságai miatt is szerették az ananászt. Az ananász hatékony segítség lehet depresszió és fogyókúra idején, de gyulladáscsökkentő, illetve mregtelenítő hatása is említésre méltó.

Az ananász tele van vitaminnal, igazi zsírfaló, és tökéletes immunrendszerünk támogatására. Érdemes jobban megismernünk ezt a gyümölcsöt és nemcsak finom íze, hanem értékes egészségvédő tulajdonságai miatt is fogyasztanunk.

Ízletes immunerősítő

Az ananász bővelkedik C-vitaminban, karotinban, cinkben, foszforban, jódban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban, vagyis igazi nyomelemraktár. A kellemetlen nyári megfázásnak is kisebb az esélye, ha immunrendszerünket ananász fogyasztással támogatjuk – nem sok ízletesebb immunerősítő létezik a behűtött ananász kockáknál.

Szuper méregtelenítő

A méregtelenítő kúrák egyik nélkülözhetetlen eleme az ananász. Akár táplálékkiegészítő formájában, akár frissen, egyaránt segít kipucolni a bélrendszert a lerakódott méreganyagoktól. Méregtelenítő tulajdonságán kívül említésre méltó lúgosító hatása is, aminek nagy hasznát vehetjük a félkész, mesterséges és cukorban gazdag ételek okozta elsavasodás elleni küzdelem során.

Hatékony emésztésserkentő

Az indiánok is felismerték az ananász emésztésre gyakorolt jótékony hatását, és mi is jól tesszük, ha ezt a gyümölcsöt hívjuk segítségül emésztésünk egészsége érdekében. Magas rosttartalma miatt, az ananász tökéletes béltisztító és emésztéskönnyítő gyümölcs, remek természetes gyógymód az emésztési zavarok ellen. Magas rosttartalma és finom íze miatt, az egyik legkedveltebb diétás étel, de csak a természetes változatát fogyasszuk, a konzerveket pedig hagyjuk a boltok polcain!

Finom gyulladáscsökkentő

Akár elfogyasztva belsőleg, akár borogatást készítve külsőleg, az ananász segíti a gyulladások, sebek gyógyulását, ami csak tovább emeli ennek az egyébként is különleges gyümölcsnek az értékét.

Depresszió és stressz űző

Ha rendszeresen fogyasztjuk, az ananász segíthet abban, hogy jobban kezeljük a stresszhelyzeteket, hangulatjavító hatásának köszönhetően pedig nagyobb eséllyel kerülnek el a depresszív tünetek. Mivel az ananász segít messzire űzni a stresszt, a benne található vanilin pedig jókedvre derít és növelheti a szexuális kedvet, ez a gyümölcs nemcsak stressz űzőként, de afrodiziákumként is ismert.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!