head

3 egyszerű tipp a rossz lehelet ellen

3 egyszerű tipp a rossz lehelet ellen
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Emésztés

A rossz leheletnek számos oka lehet a romló fogaktól kezdve, az ínysorvadáson át a nem megfelelő bélműködésig. Akár genetikai örökségünk, akár életmódunk idézte elő, az alábbi 3 tanács hasznos lehet mindenki számára, aki szeretne megszabadulni a rossz lehelettől.

Figyeljen az életmódjára!

Az édes, cukros ételek, a 100%-os gyümölcslének álcázott cukorraktárnak beillő italok, a szénsavas üdítők mind szerepet játszanak a kellemetlen lehelet kialakulásában és a fogak romlásában. Ezen túlmenően ugyan nem újdonság, hogy a dohányzás káros, de a szájszag kialakulásában is aktív szerepe van, a stresszes életmóddal elegyítve pedig szinte egyenes út vezet a rossz lehelethez.

Pótolja a kalciumot!

Akár a rossz fogak, akár az ínygyulladás okozza a szájszagot, a megfelelő kalciumbevitelre feltétlen figyeljünk. Napi 500 milligramm kalciummal már sokat tehetünk szánk egészségéért. A mandula, a brokkoli és a tejtermékek fogyasztásával természetes módon pótolhatjuk szervezetünk kalcium szükségletét, mivel mindegyik gazdag ebben az ásványi anyagban. Ráadásul a nem oldható rostok – amilyen a brokkoli és a sárgarépa – fogyasztása segít eltávolítani fogainkról a lepedéket, ugyanis alaposabb rágást igényelnek és még ínyünket is edzésben tartják.

Igyon zöld teát!

A zöld tea erős antioxidáns hatásának köszönhetően számos jó tulajdonsággal rendelkezik, többek között a rossz lehellet ellen is kitűnő módszer ennek a teának a fogyasztása. A szájszag megelőzésében, de akár annak enyhítésében is segítségünkre lehet, mivel a teában található hatóanyagok meggátolják azoknak a baktériumoknak a fogzománchoz való hozzátapadását, amelyek a szájszag és a fogszuvasodás fő előidézői.

Kapcsolódó Cikkek

Címkefelhő

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!