head

Idegrendszeri problémák ǀ Idegesség és feledékenység ellen ginszeng

Idegrendszeri problémák
Bahidszky Suren Bahidszky Suren
Újságíró
Téma: Életmód

Az idegrendszeri problémák napjainkban egyre gyakoribbak, ám a nyugati országokban főként pszichiátriai gyógyszerekkel próbálják meg orvosolni őket. Ezeknek a szereknek azonban seregnyi mellékhatása van, ráadásul a hozzászokás veszélyét is magukban rejtik.

Az idegrendszeri problémák között előkelő helyet foglal el a depresszió, a szorongás, a pánikrohamok és az alvászavarok, amik negatívan befolyásolják az életminőséget.

Sokakat érint

A mentális betegségek sokszor fizikai tüneteket produkálnak, az alváshiány kimerültséget okoz, míg a szorongás gyakran szédüléssel, látászavarokkal, étvágytalansággal vagy túlevéssel jár. A depressziós emberek kimerültnek, fáradékonynak érzik magukat, de állandósuló emésztési zavarok és fejfájás is jelentkezhet. Az idegrendszeri problémák kezelésére alkalmazott antidepresszánsok, nyugtatók és altatók azonban teljesen összezavarják az agyban zajló kémiai folyamatokat, ráadásul a hamar függőséget okozhatnak. A gyógyszerekkel szemben részesítsük előnyben az alternatív megoldásokat, érdemes kipróbálni például a ginszenget.

Segít a ginszeng

A ginzeng egészségvédő hatásait már évezredekkel ezelőtt felismerték, az ázsiai országokban a mai napig az egyik legnagyobb becsben tartott gyógynövény. Az idegrendszeri problémákra gyakorolt pozitív hatásáról azonban elég keveset hallani, főként memóriavarok jelentkezésekor szokták használni. Pedig összetevői segítségével többek között a depresszió ellen is hatásos, hatóanyagi révén szabályozza a glikogének lebomlását, kedvezően hat a központi idegrendszer működésére. Fogyasztása befolyással van a hipotalamusz és a hipofízis működésére, nagymértékben csökkenti a kortizon (stresszhormon) termelődését. Ennek a tulajdonságának köszönhetően a ginzeng megnyugtatja az idegrendszert, hatékony idegfeszültség, depresszió és az álmatlanság esetén is. A ginzeng tehát az idegrendszeri problémák leküzdésének egyik természetes segítője, de fáradtság és kimerültség ellen is, továbbá fokozza a szellemi teljesítőképességet.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!