head

Mi kerüljön a Mikulás csomagba? – 3 egészséges édesség gyerekeknek

Legyen egészséges a Mikulás csomag!
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Életmód

Minden gyerek - ahogyan a legtöbb felnőtt - szereti az édességet és a meglepetéseket. Legyünk a Mikulás egyik segítő manója, és idén tegyünk egészséges édességeket a csomagokba!

Ha még felnőttként is lázba hoz bennünket a Mikulás, vagy a gyermekünket szeretnénk megörvendeztetni, azonban az egészséget is szem előtt akarjuk tartani, íme, 3 egészséges édesség a mikulás csomagba!

Dió, mogyoró

A dió és a mogyoró remek választás, mivel nemcsak ropogtatni jó, de az olajos magvak fogyasztása szervezetünk egészségét is védi: csökkenthetik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, ugyanis a telítetlen zsírsavak révén könnyebben megszabadulhat a szervezet a rossz koleszterintől. A dió és a mogyoró a hangulatra és az idegrendszerre is jó hatással van, így az ünnepek nyugodtabban telhetnek. Természetesen a só nélküli, natúr változatokat válasszuk, és körülbelül 1 maréknyit tegyünk a Mikulás csomagba!

Étcsokoládé

Mértékkel fogyasztva az étcsokoládé is egészséges édesség, és jó hatással van a szervezetre. Nézzük meg a csomagolás címkéjét, és válasszunk minél magasabb kakaótartalmú csokimikulást, és csokoládét! A legideálisabb a legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé, ugyanis amellett, hogy finom illata kedélyjavítóként funkcionál, magas kakaótartalma révén létfontosságú antioxidánsokat tartalmaz, így segítenek a szervezet védelmi rendszerét megerősíteni.

Füge

A rostban gazdag füge magas gyümölcscukor-tartalommal bír, ezért módjával fogyasszuk, és gyermekünk étkezése során is figyeljünk a mennyiségre, de néhány szem aszalt gyümölcs jó hatással lehet a szervezetre. A füge nemcsak finom, hanem egészséges édesség is egyben, ugyanis remek köhögéscsillapító, és kiváló béltisztító, ami az ünnepek idején kifejezetten jól jöhet! A felnőttek egy méregtelenítő kúra során is bevethetik ezt az ízletes gyümölcsöt, mint természetes béltisztítót

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!