head

3 cellulit gyilkos hatóanyag

3 cellulit gyilkos hatóanyag
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Életmód

Vékonyabb és teltebb nőket egyaránt, de még a férfiakat is érinti – ez a narancsbőr, amiről nem lehet eleget beszélni.

A nem megfelelő étrend és a mozgásszegény életmód együttesen vezetnek a narancsbőr kialakulásához. A finomított szénhidrátok, a sok cukor, a számos mesterséges adalékanyag, a dohányzás és az alkohol is hozzájárul a kisebb-nagyobb dudorokkal teli bőrfelület kialakulásához.

Az, hogy a lerakódott zsírréteg mennyire látszódik, a kötőszövet erősségétől és a szervezetünkben lévő méreganyagok mennyiségétől is függ. Nézzük, hogy milyen hatóanyagok szükségesek a narancsbőr enyhítéséhez.

Citrusfélék
Magas C-vitamin és rosttartalmuknak köszönhetően kitűnő méregtelenítők. Megtisztítják szervezetünket a lerakódott salak – és méreganyagoktól, valamint hozzájárulnak a máj megfelelő működéséhez.

Csípős paprika
Javítja az anyagcserét, felgyorsítja a méreganyagok távozását és fokozza a vérkeringést. Nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is hatásos, ugyanis számos narancsbőr elleni krém egyik összetevője a csípős paprikában is megtalálható a kapszaicin.

Zöld tea
A zöld tea antioxidáns hatásán felül a narancsbőr elleni küzdelemben is fontos társunk lehet: javítja az anyagcserét és a szervezetünkben felhalmozódott zsír hatékony felhasználásában is segít, továbbá megakadályozza, hogy a zsírsejtek táguljanak.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!