head

Ezek a cukorbetegség tünetei – Ismerje fel időben!

Ezek a cukorbetegség tünetei – Ismerje fel időben!
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Béltisztítás

A cukorbetegség a szervezet anyagcseréjének a betegsége, és jellemző tünetei néha megtévesztőek, a stresszhez hasonlóak lehetnek, amelyeket, ha nem ismerünk fel időben súlyos szövődményekkel is járhat.

A cukorbetegséget az inzulin nevű hormon hiánya, vagy elégtelensége okoz, amelyet a hasnyálmirigy termel. A betegség során a szervezet nem tudja felhasználni a sejtek számára energiaforrásként szolgáló glükózt, ami működési zavarhoz vezet, és megjelennek a cukorbetegségre utaló tünetek.

A cukorbetegség tünetei

A cukorbetegség jellemző tünetei között vannak olyanok, amelyeket először a stressz számlájára is írhatunk, éppen ezért megtévesztőek lehetnek: ilyenek a sápadtság, a hideg verejték, a bélproblémák, a heves szívverés, a szorongás és a koncentráció zavar.

De a tünetek között van a gyakori szomjúság érzet, a látászavarok, a testsúlycsökkenés, a bőrviszketés és a kiújuló gombás fertőzések is. Ha a betegség már előrehaladott a pánikroham, valamint a szédülés, beszéd-, látás- és koordinációzavar is figyelmeztető jel lehet, így feltétlenül konzultáljunk orvossal, ha ezeket észleljük!

A cukorbetegség megelőzése, kezelése

A szervezet a bevitt szénhidrátokat glükózzá alakítja, amit inzulinhiány esetében nem tudunk hasznosítani, így a vércukorszint megemelkedik, ezért különösen fontos a vércukorszint szinten tartása az erek és az idegek károsodásának megelőzése miatt. Fontos a megelőzés szempontjából, hogy félévente ellenőrizzük vércukorszintünket, és jó tudni, hogy ha túlsúllyal küzdünk, vagy dohányzunk, az növelheti a betegség kialakulásának kockázatát.

Cukorbetegség esetén kiemelt figyelmet kell fordítanunk a rostban gazdag étkezésekre, a cukros és zsíros ételek kerülésére, a jó minőségű ételek megválasztására, valamint a probiotikumok bevitelére, hogy az egészséges emésztést elősegítsük, ugyanis a betegséget sokszor emésztési problémák, bélproblémák kísérik. Éppen ezért szervezetünk, bélrendszerünk, különösen a vastagbél tisztítására is ügyelnünk szükséges, hogy a lerakódott méreganyagok távozhassanak.

A béltisztítás, méregtelenítés során ügyeljünk arra, hogy olyan programot válasszunk, amely a paraziták ellen megfelelő védelmet nyújt, és erősíti az immunrendszert is.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Ajánlott termékek

Clean Inside béltisztító Program

Clean Inside béltisztító Program

A Clean Inside béltisztító Program három termékből áll, melyet kifejezetten a vastagbél legalaposabb és legtermészetesebb módon történő tisztítására fejlesztettünk ki.


Anti-parazita táplálék-kiegészítő

Anti-parazita táplálék-kiegészítő

A Parasic élősködő elleni táplálék-kiegészítő segít eltávolítani a bélparazitákat és petéiket a vastagbélből és a szervezet más részeiből.


Méregtelenítő gyógytea

Méregtelenítő gyógytea

13 speciálisan válogatott növény kombinációja. Elősegíti a normális bélműködést és a rendszeres székelést. Koffeint nem tartalmaz.

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT