head

Sárgadinnye: nem csak gyümölcs, gyógynövény is

Sárgadinnye: nem csak gyümölcs, gyógynövény is
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Egészség

Az Indiában őshonos sárgadinnye már 4000 éve az emberiség kedvelt gyümölcse. Többféle fajtájával találkozhatunk, húsa lehet zöldes árnyalatú és narancsszínű is, héja felülete a barázdástól kezdve a simáig különbözhet a fajtától függően.

Gyulladáscsökkentő és vesetisztító
A gyulladásos és lázas megbetegedéseket magas béta-karotin tartalmának köszönhetően hatásosan gyógyíthatja, de nagy segítséget jelenthet akkor is, ha olyan étrendet követünk, mely főként a nyers ételeket részesíti előnyben: ilyenkor a vékonybél végén lévő zár gyulladásos megbetegedése alakulhat ki, melyet hatékonyan enyhíthet a sárgadinnye fogyasztása.

Erős méregtelenítő hatású, élénkíti a veseműködést, az epekő hatásos ellenszere is. Tisztító hatása testünk minden pontján érvényesül: még a csuklót és a bokát is képes megtisztítani a lerakódásoktól, így a reuma és a köszvény ellen is kiváló.

Erős, vagy rendszertelen menstruáció esetén A-vitamint és karotint kell vinnünk a szervezetbe: a sárgadinnye ezekből bőven raktároz, így amikor csak tehetjük, fogyasszunk a gyümölcsből minél többet!

Immunerősítő vitaminbomba
Magas A - és C-vitamin
 tartalmán túl rendkívül gazdag ásványi anyagokban: cink, króm, réz, foszfor, kalcium, kálium, magnézium, nátrium, vas – ezek mind megtalálhatóak a gyümölcsben, egyértelművé téve miért az egyik legjobb immunerősítő.

Szénhidráttartalma miatt fogyókúra idején főétkezést is kiválthat, azonban magas cukortartalma miatt a cukorbetegek csak kis mennyiségben élvezhetik.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!