head

Paradicsom, a legfinomabb gyógynövény

Paradicsom, a legfinomabb gyógynövény
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Egészség

Ha van kertje, akkor tudja, hogy a nap melegét magába fogadó, illatos, érett paradicsom íze megfizethetetlen.
Őshazája Peru, de célzottan termeszteni Mexikóban kezdték. Amerika felfedezőinek köszönhetjük, hogy eljutott először Spanyolországba, Portugáliába, majd terjedt el az európai kontinensen.

Egészség a köbön

Számos vitamin, ásványi anyag és nyomelem megtalálható a paradicsomban: a C-vitamin tartalma segít az immunrendszer erősítésében, magas E-vitamin tartalma pedig bőrünket segíti a regenerálódásban és tisztulásban.
Emésztésünkre is kitűnő hatással van ez a piros zöldség, így a béltisztításban különösen fontos szerepe van.  Magas karotin és ásványi anyag tartalma különösen értékessé teszik: bőven tartalmaz kalciumot, káliumot, nátriumot és magnéziumot.

A piros érvédő

Érdemes tartósan fogyasztanunk, mivel vértisztító hatása révén segít az érelmeszesedés megelőzésében, továbbá a férfiak esetében a prosztatára is jó hatással van. Bár a kutatások még nem igazolták egyértelműen a rákot gyógyító hatását, de a paradicsom antioxidáns hatása kétségbe vonhatatlan, így bátran fogyasszuk, ha egészséges és méreganyagoktól mentes szervezetet szeretnénk. Arra azonban ügyeljünk, hogy a gyerekeknek először 10 hónapos kor után adjuk, héj nélkül.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!