head

Körte: Isten ajándéka

Körte gyógyhatásai: emésztésserkentő és immunerősítő
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Egészség

Homérosz nevezi Isten ajándékának a körtét, és, ha jobban megismerjük, talán elmondhatjuk, hogy nem túlzott az ókori költő.

Már időszámításunk előtt 3000-ben ismerték a körtét, amit nemcsak azért érdemes fogyasztanunk, mert finom, hanem azért is, mert egészségünkre is jótékonyan hat!

Emésztésserkentő

A körte magas rosttartalommal bír, és nemcsak az éhségérzetünket csillapítja, de az emésztésünkre is jótékonyan hat. Segít bélrendszerünket alaposan megtisztítani, így szorulás ellen hatékony lehet ez a természetes emésztésserkentő gyümölcs.

Stressz ellen

Ha életvitelünk stresszes, könnyen ingerlékenyek és idegesek leszünk, akkor nem árt, ha megerősítjük idegrendszerünket. A körte ebben is a segítségünkre lehet, ugyanis magas B-vitamin-tartalma hozzájárulhat idegrendszerünk egészséges működéséhez.

Gyulladáscsökkentő

A szervezetünkben lévő gyulladások okozója - többek között - az elsavasodott szervezet is lehet. Ha a pattanások, bélproblémák, a bél hurutos megbetegedései nem ismeretlenek számunkra, akkor hívjuk segítségül a körtét: gyulladáscsökkentő, nyugtató és hűsítő ereje a segítségünkre lehet. Ha panaszaink okozója az elsavasodás, akkor érdemes egy lúgosító kúrát elvégeznünk, hogy a sav-bázis egyensúly könnyebben helyreálljon.

Vértisztító

A körte remek méregtelenítő gyümölcs, tisztábbá varázsolhatja a vért, fogyasztása hozzájárulhat a koleszterinszint csökkentéséhez, és a vércukorszint is könnyebben kordában tarható vele.

Szívvédő

Mivel a körte flavonoidokban gazdag, így szívünkre is jótékonyan hathat. Természetesen, a körte önmagában nem elegendő szívünk egészségéhez, de hozzájárul az egészséges életvitelhez és a szív megfelelő működéséhez.

Immunerősítő

A körte fogyasztása nemcsak ízlelőbimbóinknak, de immunrendszerünknek is kedvez. Ásványi anyag, jód, foszfor, kálium, kalcium, magnézium és vas tartalma miatt kiváló energiaforrás, továbbá magas B- és C-vitamintartalma remek immunerősítővé teszi ezt a finom gyümölcsöt.

Kapcsolódó Cikkek

Címkefelhő

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!