head

Karácsony: nem a sütemény a legnagyobb ellenség

Karácsony: nem a sütemény a legnagyobb ellenség
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Egészség

Az ünnepek után sokan félve állnak a mérlegre, mert előre tudják, hogy a karácsonyi túlevésnek bizony következményei lesznek a testsúlyt illetően. Pedig az igazság az, hogy az elhízáshoz nem elég két hét süteményezés, ahogyan a felszedett kilóktól sem lehet ugyanennyi idő alatt megszabadulni.

Karácsonykor bizony hajlamosak vagyunk többet enni a kelleténél, ennek ellenére „ünnepi elhízás” nem létezik. Az természetesen igaz, hogy ilyenkor sokan rátesznek még egy lapáttal, és olyan ételeket esznek -méghozzá nagy mennyiségben-, amelyek fokozzák a zsír felhalmozódását, azonban maga az elhízás ennél sokkal hosszabb folyamat következménye: ehhez bizony arra van szükség, hogy a helytelen táplálkozás szokásunkká váljon, amihez szerencsére 1-2 hét nem elég. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy aki az ünnepi túlevés után jelentős súlygyarapodást tapasztal jobban teszi, ha sürgősen változtat az étrendjén, valamint az életmódján, és nem csak a januári gyors diéta idejére!

Tippek az étrendváltáshoz

  • Legyünk magunkkal türelmesek, hiába a diéta, egyik hétről a másikra nem fognak eltűnni a zsírpárnák
  • Mindig jegyezzük fel, mit ettünk aznap. Erre azért van szükség, mert egy-egy sebtében bekapott falatot hajlamosak vagyunk elfelejteni, ez pedig felboríthatja a diétánkat. Ha pontosan tudjuk, mit ettünk az elmúlt egy hétben, jobban látjuk azt is, mit kell kiiktatnunk az étrendünkből.
  • Figyeljünk a mennyiségre! Hiába alacsony egy ételnek a kalóriatartalma, ha a szükségesnél sokkal többet eszünk belőle, az eredmény ugyanaz lesz, azaz a diéta ellenére hízni fogunk.
  • Ha végképp nem tudunk megbirkózni a kilókkal kérjük dietetikus tanácsát, a szakember biztosan megoldja a problémáinkat.

És még valami: a fogyókúra ugyan eltünteti a túlsúlyt, a felhalmozódott méreganyagoktól azonban csak a jól megválasztott méregtelenítés és béltisztítás szabadít meg. Ezzel ráadásul a fogyásunkat is elősegítjük.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!