head

Influenza szezon: Tünetek és gyógynövények a kezelésre

Influenza szezon- Így készüljön fel!
Petrás Gabriella Petrás Gabriella
Újságíró
Téma: Egészség

Vészesen közeleg az influenza szezon, készüljön fel, és vértezze fel magát, erősítse meg immunrendszerét még időben!

Az influenza szezon októbertől akár májusig is tarthat, de jellemzően december és február között tetőzik, és tölti meg a rendelőket lázas, fájdalomra panaszkodó betegekkel. Testünk karban tartása, a rendszeres mozgás, az egészséges étkezés , valamint a méregtelenítés sokat segíthet abban, hogy az influenza szezonban is egészségesen maradjunk!

Az influenza tünetei

Az influenza egy vírus okozta fertőző légúti betegség, ami akár több hétre is ágynak dönthet bennünket. Mivel már néhány méteres távolságból is elkaphatjuk, így, ha egy légtérben tartózkodunk egy influenzás kollégánkkal, családtagunkkal, jó eséllyel megfertőződhetünk, de tömegközlekedésen és boltban is nagyon gyorsan terjedhet a betegség. Éppen ezért, ha az influenza tüneteit észleljük magunkon, a saját, és környezetünk érdekében minél hamarabb menjünk orvoshoz és kerüljük a társaságot a felépülésünkig!

Az influenza tünetei rendszerint hirtelen jelentkeznek, és egyből ledöntenek a lábunkról. A magas láz, az izomfájdalom, a hidegrázás, a köhögés, a torokfájás és a levertség az influenza jellemző tünetei közé tartoznak, de a hányás és a hasmenés is intő jel lehet.

Az influenza kezelése

Az első és legfontosabb, hogy ha az influenza tüneteit tapasztaljuk magunkon, forduljunk orvoshoz és maradjunk otthon! Pihenjünk, igyunk sok folyadékot, készítsünk gyógyteákat, préseljünk narancs és grapefruit levet, együk sok levest, hogy szervezetünk minél hamarabb legyőzhesse a betegséget!

Jó, ha a köptető hatású gyógyszerek mellett segítségül hívjuk a természetet és kakukkfű, valamint zsálya teát is iszunk és inhalálunk! Az inhalálásához használhat kamilla főzetet, mentolt vagy eukaliptusz olajat is, amelyek megkönnyíthetik a légzést, és felszabadítják a légutakat.

Fontos még a levegő folyamatos párásítása, ugyanis a száraz levegő ne tesz jót sem a náthának, sem a fájó toroknak. Használhat párásító készüléket, de a fűtőtestre is helyezhet fertőtlenítő és nyugtató hatású levendulás vizet. A gyógyulás folyamtának felgyorsításában sokat segíthet a tengervizet tartalmazó orrspray, valamint az egészséges, C-vitaminban dús táplálkozás!

Forrás:

http://www.webmd.com/cold-and-flu/flu-guide/flu-symptoms-types

http://www.webmd.com/cold-and-flu/features/treating-flu-at-home#1

Kapcsolódó Cikkek

Címkefelhő

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!