head

Gyógygombák az egészségért: segít a természet

ganoderma lucidum
Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró
Téma: Egészség

A gyógygombák között a pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) előkelő helyet foglal el, nem ok nélkül, hiszen betegségmegelőző tulajdonságait szinte felsorolni is nehéz. Ez a sokrétű gyógygomba ráadásul támogatja a szervezet működését, de kisebb bőrsérülések kezelésére is használható.

Egyedülálló a hatóanyagtartalma

Ez a gyógygomba fontos, az agyműködést és a memóriát javító pantoténsavat tartalmaz, emellett pedig vírusölő és májvédő triterpéneket, a koleszterinszintet csökkentő szterolokat. Antioxidáns poliszacharidok ugyancsak megtalálhatók a pecsétviaszgombában, ám a gyógygombák között a benne található rákellenes béta-glükánok teszik különlegessé.

Harcol a kórokozókkal

A pecsétviaszgomba kivonatának fogyasztásával védekezhetünk a nátha, influenza ellen, de segít az asztma és hörgőgyulladás tüneteinek enyhítésében. A gyógygomba antioxidáns összetevői erősítik az immunrendszert, hatékonyan veszik fel a küzdelmet a daganatos elváltozásokat, gyulladásokat, érrendszeri problémákat és az idő előtti sejtöregedést okozó szabad gyökökkel.

Serkenti a vérkeringést

Ennek a gyógygombának a rendszeres fogyasztása csökkentheti a vérnyomást, kitágítja és rugalmassá teszi az érfalakat, így csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának veszélyét. A pecsétviaszgomba hatóanyagai hozzájárulnak a megfelelő vérkeringéshez, fogyasztásával csökkenthető a trombózis esélye. A pecsétviaszgomba adenozin tartalma felhígítja a vérben és a vérplazmában található zsírokat, ami hozzájárul a vénák és az artériák tisztántartásához. Gyógygombaként javítja a szívműködést, adenozin tartalma pedig egyensúlyban tartja a hormonszintet és a vér pH-szintjét, serkenti a belek vérellátását, így javítja az emésztési funkciókat.

Külsődleges használata

Külsőleg alkalmazva kezelhetünk vele kisebb bőrsérüléseket, rovarcsípéseket, továbbá a műtétek okozta hegek gyógyulását is megkönnyíti.

 

 

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!