head

A kávé nem rákkeltő, de a forró italok igen

A kávé nem rákkeltő, de a forró italok igen
Ács Beatrix Ács Beatrix
Életmód tanácsadó
Téma: Egészség

 

A kávé nem rákkeltő, de a forró italok igen

Jó hír a kávé szerelmeseinek, a kávé nem rákkeltő, de a forró italok igen. A Nemzetközi Rákkutató Intézet ( IARC ) és a World Health Organization ( WHO ) 2017. 07.15-én kiadott egy közleményt, amely szerint a kávé besorolása 3-as kategóriába került, így nem minősül rákkeltőnek.

Korábban 2-es csoportba tartozott, amely az emberi szervezetre nézve rákkeltő. Az új kutatási eredmény és a besorolás mindenki számára nagyon jó hír, hiszen azok, akik reggelente kávéval indítják a napot, most már bátran megtehetik. A Nemzetközi Rákkutató Intézet munkatársai évente háromszor tanulmányozzák az ember számára fogyasztható, különféle élelmiszerek összetevőit. Mindenekelőtt azt vizsgálják, hogy a vegyi anyagok és más környezeti tényezők befolyásolják-e a rák kialakulását az emberben. A kávé új besorolása a 3-as kategória, amely olyan, ember számára fogyasztható élelmiszerek csoportja, amelyben a rákkeltő hatásra utaló bizonyítékok nem megfelelőek.

James R. Coughhlin, Ph.D. CFS  független tanácsadó  -élelmiszer, táplálkozási, kémiai, toxikológiai, biztonsági és szabályozási ügyek esetében – legfrissebb nyilatkozatában a következőket mondta: „Én azt gondolom, közel 35 év kutatási munkával a hátam mögött, hogy a kávé fogyasztása nem rákkeltő, sokkal inkább csökkenti az emberi szervezetben való rákos sejtek kialakulását, elterjedését.”

A legújabb kutatási eredmények bíztatóak, a kávé nem rákkeltő

A közelmúltban végzett számos tanulmány arra utal, hogy a kávé fordított összefüggésben áll bizonyos típusú rák elterjedésével. Az már bizonyított, hogy a forró italok, amelyek 60C-foknál forróbbak, fogyasztásuk ártalmas lehet. A torok hősérülését okozhatják, ami kedvez a daganat növekedésének. 2016 áprilisában megjelent egy másik tanulmány , miszerint a kávé fogyasztási szokások egészségügyi előnyökhöz vezetnek, csökkenti a colorectalis rák ( vastagbélrák ), a mellrák és a máj rák kockázatát. A vastagbélrák megelőzhető, gondos odafigyeléssel, étkezéssel, rendszeres béltisztító kúrával. Napjainkban már ismertek a különféle gyógynövényekből készült rostos kúrák, amelyek teljes mértékben megtisztítják szervezetünket a bélsártól. A Clean Inside béltisztító program ebben segítségére lehet.

Még több egészségügyi érv a kávé mellett

Azt már tudjuk, hogy a kávé nem rákkeltő, sőt, számos előnnyel bír. De miben lehet még a segítségünkre? A kávé kiváló antioxidáns forrás, mely pozitív hatást gyakorolva segít a gyulladások csökkentésében. Mindemellett kis mennyiségben tartalmaz tápanyagokat, mint például kálium, nilacin, E-vitamin, magnézium. A kávé fogyasztása fahájjal szintén segítségünkre lehet, a fahéj rendkívül gazdag antioxidánsokban és polifenolokban. A napi ajánlott mennyiség 2-3 csésze. A magas vérnyomással élők szintén mértékkel, de ihatnak kávét, hiszen fogyasztása után valóban megemeli a vérnyomást, de nem okoz magas vérnyomást. A várandós nőknek kizárólag 1-2 csésze a megengedett, amelyet az Amerikai Szülészeti és Nőgyógyászati ​​Egyetem megerősített, egy saját belső kutatásra hivatkozva. 

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!