head

Rendszeres béltisztítás az egészségünkért

Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró, egészségügyi tanácsadó
Téma: Béltisztítás

A béltisztítás mindenkinek ajánlott, évente minimum kétszer, de akár gyakrabban is elvégezhető, hogy szervezetünk fellélegezhessen, és hatékonyabban tudjon megküzdeni a rá leselkedő veszélyekkel.

Nem elég, ha csak kívülről tisztálkodunk

Testünket számtalan termékkel ápoljuk és tartjuk karban. Minden nap tisztálkodunk, fogat mosunk, haj- és arcpakolást használunk, bőrünket különböző krémekkel hidratáljuk, de még hosszasan sorolhatnák. Szervezetünk belső tisztasága azonban sokak számára még mindig nem olyan fontos, pedig a rendszeres és alapos béltisztítás nem csak a megelőzésében és a kellemetlen tünetek megszüntetésében, de komolyabb betegségek gyógyításában is szerepet játszhat. A béltisztítás elvégzése elsősorban azért ajánlott, mert segít megőrizni testünk és szellemünk egészségét, elkerülni betegségeket. Ha nincsenek panaszaink, megelőzésképpen, de ha már megjelentek a kellemetlen tünetek, akkor ezek megszüntetése érdekében vegyük igénybe a béltisztítás segítségét.

Miért elengedhetetlen a béltisztítás?

A szervezetünkbe kerülő táplálékokban található méreganyagok, és az emésztés során keletkező salakanyagok egy része felhalmozódik a vastagbélben, ennek oka, hogy bár szervezetünk elvileg képes lenne egyedül megbirkózni a toxinokkal – hiszen ez elengedhetetlen az egészséges működéséhez–, de manapság annyi méreganyaggal találkozunk rendszeresen, ami nem tud kiürülni a testünkből külső segítség nélkül. Emiatt rakódnak le a mérgek és a salakanyag az emésztőrendszerben, elsősorban a bélfal nyálkahártyáján, ami hosszú távon a bélműködés zavarához vezet: a tápanyagok nem hasznosulnak megfelelően, a bélflóra egyensúlya is felborul, ami közvetlenül befolyásolja az immunrendszer működését. Ez az oka annak, hogy a vastagbéltisztítás hatására testünk védekezőképessége jelentősen javul.

Használja a panaszok megjelenése előtt

A béltisztítás segít a méreg- és salakanyagok miatt jelentkező zavaró tünetek kialakulásának megelőzésében, valamint a panaszok enyhítésében vagy megszüntetésében is. Mindenképpen gondoljunk a béltisztítás elvégzésére krónikus hasmenés és szorulás, visszatérő puffadás, szájszag, pattanásos bőr, gyakori hasfájás, koncentrációs zavarok, rossz közérzet, levertség, ok nélküli fáradékonyság esetén. Ajánlott akkor is, ha sokszor kapunk el olyan fertőzéses betegségeket, mint az influenza, a megfázás, a bőrfertőzések, a nátha vagy az allergia, mert a béltisztítás a méreganyagok eltávolításával az immunrendszert is erősíti.

Paraziták ellen is hatásos

Amikor szervezetünkben felhalmozódnak és lerakódnak a méreganyagok, illetve a salakanyag, a tápanyagok nem tudnak megfelelően felszívódni és hasznosulni, ami tápanyaghiány kialakulásához vezet. A méreganyagokon kívül a salakanyagban megbújó paraziták jelenlétének is hasonló hatása van: az élősködők felfalják szervezetünk elől a tápanyagokat, emiatt hiánybetegségek alakulnak ki, ráadásul anyagcseréjük során toxinokat termelnek. Ellenük is kitűnő megoldás a béltisztítás: amellett, hogy helyreállítja az emésztést, az élősködőket is kiűzi szervezetünkből. Mivel a vastagbélbe jutó méreganyagok (így közvetve a paraziták is) közvetlen okozói lehetnek az ott kialakult daganatos betegségeknek, a béltisztítás a vastagbélrák kockázatát is csökkentheti.                                                 

Válasszunk minőségi béltisztító terméket

A béltisztítás elvégzésére kizárólag minőségi béltisztító programot használjunk. Ehhez azonban néhány fontos szemponttal tisztában kell lennünk. Válasszunk teljes, a béltisztítás minden aspektusára kiterjedő kúrát, ami a belek tisztítása mellett a méregtelenítésről, a tápanyagok pótlásáról, a bélflóra helyreállításáról és az élősködők eltávolításáról is gondoskodik.

Hirdetés

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Ajánlott termékek

Clean Inside béltisztító Program

Clean Inside béltisztító Program

A Clean Inside béltisztító Program három termékből áll, melyet kifejezetten a vastagbél legalaposabb és legtermészetesebb módon történő tisztítására fejlesztettünk ki.


Anti-parazita táplálék-kiegészítő

Anti-parazita táplálék-kiegészítő

A Parasic élősködő elleni táplálék-kiegészítő segít eltávolítani a bélparazitákat és petéiket a vastagbélből és a szervezet más részeiből.


Méregtelenítő gyógytea

Méregtelenítő gyógytea

13 speciálisan válogatott növény kombinációja. Elősegíti a normális bélműködést és a rendszeres székelést. Koffeint nem tartalmaz.

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT