Szakértőink

’Dr Márkus Barbara - természetgyógyász, lélekterapeuta
’Dr Márkus Barbara

’Dr Márkus Barbara vagyok, természetgyógyász, lélekterapeuta, oktató.

Kórokozó-kutatással, a szervezet biokémiai rendszerinek feltárásával, természetes gyógymódokkal foglalkozom. A fejbőr és arcbőr betegségeit, korokozóit is vizsgálom rendelőmben és természetes gyógymódokkal a végleges gyógyulásig kezelem. Az utóbbi években a női hormonrendszer által okozott betegségek kutatásában mélyültem el, és szomorúan tapasztalom nőtársaim sokaságát, akik tartós megoldásokat várva keresik a gyógyulást. Számos esetben találtam meg a gyógymódot, így boldogan nyújthatom át várandós kismamáknak, érett és változó korú nőknek. Az érzelmek és a betegségek kialakulásának összefüggéseit immáron harminc éve tanulmányozom, valamint megrekedt élethelyzetekben segítek pácienseimnek. A saját életem a legnagyobb tanítóm. Folyamatos példamutatással igyekszem testi – és lelki vonatkozásban is példát mutatni pácienseim és tanítványaim számára. Évek óta tanítok saját kurzusaimon, cégeknek, vállalkozásoknak, iskolának megbízásából tréningeket és tanfolyamokat tartok. Ettől az évtől az Eötvös Lóránd Tudományi Egyetem szombathelyi Savaria Egyetemi Központjában tanítok alternatív orvoslást, gyógy-tudományokat.

Az elmúlt 25 évben megszerzett vizsgáim és végzettségeim:

 • Hu-Man Medica Honoris Causa doktori cím
 • Prananadi I.-II.
 • Schüssler sók a gyakorlatban
 • Selfness életvezetési tanácsadó
 • Frissítő- és talpmasszőr
 • Kozmogenetikai és thai masszőr
 • Nem konvencionális gyógymódok
 • Metafizikai – és lélekterapeuta
Dr. Szabó Zoltán - Fogorvos
Dr. Szabó Zoltán

1992-ben diplomáztam a Semmelweis Egyetem, Fogorvostudományi Karán. 1997 és 2005 között szakvizsgát szereztem fog és szájbetegségekből, fogszabályozásból, konzerváló fogászat és fogpótlástanból.1993-1996 között a Heim Pál Gyermekkórház Fogszabályozás és Állcsont Ortopédiai Osztályán dolgoztam, majd 1997-2007 között a SOTE Gyermekfogászat és Fogszabályozási Klinikán. 2007-óta magánrendelőmben az Apollonia Dental Centerben várom a pácienseimet. Specialitásom a fogszabályozás, az implantátumok beültetése, csontpótlásos és sinus lift beavatkozások elvégzése, és szájsebészeti beavatkozások végzése altatásban. Kiemelt fontosságúnak tartom a szájüregi rákszűrést, rendelőmben egyedüliként használom a Velscope diagnosztikai eszközt, ami erre alkalmas. Folyamatosan járok szakmai továbbképzésekre, hogy elsajátítsam a legújabb műtét technikákat, illetve bővítsem a gyermekfogászattal kapcsolatos tudásomat.

Szakmai továbbképzések:

2009. Modern Medicina Alapítvány: Antioxidánsok jelentősége

2009. L&L Dental Central Kft.: II. Magyar Bone Management Szimpózium Budapest

2010. SZTE FOK: A dohányzás okozta megbetegedések a fej- nyak régióban

2010. SZTE FOK: A fogágybetegség etiológiája és terápiája

2010. SZTE FOK: Tudományos Továbbképző Konferencia és Update Implantologie

2010. Nobel Active Course

2011. Geistlich Biomaterials: Többszörös ínyrecessziók plasztikai sebészeti ellátása a parodontális terápiában Geistlich Mucograft anyag felhasználásával

2011. Második Szegedi Nemzetközi Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Szimpózium, Implantátum- Protetikai Workshop

2011. SZTE FOK: Modern eljárások az implanológiában (SOTE)

2011. SE Parodontológiai Klinika: Helyreállító parodontális műtéti technikák

2011. SE Parodontológiai Klinika: Helyreállító parodontális műtéti technikák a gyakorlatban

2011. OnyxCeph 3TM, Cephalometric Imaging, Orthodontic Treatment, Planning Software

2012. Semmelweis Egyetem Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinika:

Bioprogresszív kezelés tervezése extractios határesetekben,

Utility ív hajlítása és aktiválása Electrodontram

Funkciós nevelés – trainerek a mindennapokban

2012. New York Dental: Damon System

2012. Nobel Biocare Symposium

2014. SOTE: Fogszabályozás, gyermekfogászat

2015. Smart Guide- Navigáció az implantológiában

2015. 3M Unitek – Hatékony felnőttkori kezelés - Class II korrektorok és önligírozó készülékek – az ideális kombináció és komplex asszimetriák klínikai kezelése

2016. Alpha Implant: Lágyrész management II.

2016. PRF Course

2017. Happy Smile – Digital word of mouth and ethical sales techniques of dentistry

 

Dr.Szabó-Páljános Dorottya - Fogorvos
Dr.Szabó-Páljános Dorottya

2011-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Fogorvos Tudományi Karán. 2011. óta dolgozom az Apollonia Dental Centerben, szakterületem az általános fogászati ellátás, kivehető és fix pótlások, paradontológia, valamint az esztétikai fogászat. Kiemelkedően fontosnak tartom a szájüregi rákszűrést, mivel a vizsgálat segítségével a rosszindulatú orális tumorok még a kezdeti stádiumban felismerhetők. Emellett kellő figyelmet szentelek arra, hogy pácienseimet megismertessem szájhigiénia fontosságával, megtanítsam nekik a helyes fogmosás menetét, hiszen ezzel nagyon sok felnőtt nincs tisztában. Folyamatosan továbbképzem magam, rendszeresen olvasok külföldi tudományos publikációkat, emellett érdeklődésemet az arcesztétikai beavatkozások irányába is kiterjesztettem. Tagja vagyok a Magyar Orvosi Kamarának.

 

Dobor Viktória - Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember
Dobor Viktória

„Minden falattal, táplálsz vagy legyőzöl egy betegséget.”

A testünk egy finom gépezet és a megfelelő üzemanyaggal kell ellátni, hogy évtizedekig szolgálni tudjon. Ha esetleg úgy érzed, tennél egy lépést egy egészséges és hosszú élet felé, akkor a következő témákkal kapcsolatban segíthetek Neked:

 •  - Szív- és érrendszeri betegségek megelőzése, kezelése, diétája
 •  - Cukorbetegséggel, diétával és étkezéssel kapcsolatos kérdések, tanácsadás
 •  - Fogyókúra
Koprivanecz Magdolna - Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember
Koprivanecz Magdolna

„Az étkezési tanácsok sokszor homályosak, nehéz követni őket. Megtartani még nehezebb. Az egyszerű és jól követhető tanácsok ritkák, nem utolsósorban azért, mert minden embernek megvan a maga egyéni anyagcseréje, saját testmérete és számításba veendő betegségtörténete. A tanácsok inkább elnagyolt, általános irányvonalakat jelentenek, amelyeket követhetünk. Ezenkívül keveseknek van idejük arra, hogy részletesen átgondolják az étrendjüket. Az evés bonyolult tudomány."

Meggyőződésem, hogy a betegségek megelőzése kiemelkedően fontos életünk során. Az egészségtudat kialakítása egy élethosszig tartó folyamat. Változtatni sosem késő! A következő területeken tudok szakmai segítséget nyújtani:

 •  - egészséges táplálkozás
 •  - testkontroll és életmód változtatás
 •  - már kialakult betegségek (magas vérnyomás, cukorbetegség, magas vérzsírszint stb.) esetén étrendi tanácsok

Ha szeretnél többet megtudni ezekről a témákról, akkor segítek a gyakorlati kivitelezésben.

Báhidszky Szuren - Újságíró
Báhidszky Szuren

Báhidszky Szuren vagyok. Az egészségügyi végzettség megszerzését követően többféle területen kamatoztattam a tudásom, többek között a tüdőbetegségek megelőzésében és diagnosztizálásában vállaltam feladatot. Jártas vagyok a belgyógyászat, illetve az anatómia terén, de tanulmányaimat a bőrgyógyászat irányába is kiterjesztettem. Újságíróként rendszeresen publikálok az egészségessel életmóddal kapcsolatos cikkeket, folyamatosan nyomon követem a témába vágó tudományos publikációkat, hogy bővítsem a tudásom. Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatok tanulmányokat, ahol fejlődéslélektant és pszichológiát is hallgattam. 

Dr. Olajos Attila - Belgyógyász, gasztroenterológus, üzemorvos
Dr. Olajos Attila
A dietetika, és a táplálkozástudomány már gyerekkorom óta érdekel, ebben közrejátszik hogy szüleim orvosok, édesanyám gyerekorvos belgyógyász, édesapám pedig szülész-nőgyógyász, rákkutató. Tudásom nap mint nap alkalmazom, folyamatosan figyelemmel kísérem az aktuális kutatásokat, szakirodalmat és rendszeresen részt veszek tudományos konferenciákon, hogy naprakész információkkal tudjak szolgálni a hozzám fordulóknak, a megfelelő táplálkozás megfelelő, sport kiegyensúlyozott alvás, és lelki egyensúly összességében járul hozzá a megfelelő egészségi állapot hosszú távú fenntartásához. 
Sajnos a mai élelmiszerek sokat veszítettek beltartalmi értékükből, így nem mindegy milyen eredetű, származású terméket fogyasztunk akár táplálékról, akár táplálékkiegészítőről beszélünk. A mai orvosoknak  jártasaknak kell lennie a táplálkozástudományban. A  jövő orvosa nem orvosságot fog felírni  olyan felkelti a páciensei érdeklődését a diéta test kultúra iránt. ha az orvosok nem lesznek táplálkozási szakértők, akkor a táplálkozási szakértők lesznek az új orvosok. Az orvosnak hatalmában van az a képesség hogy megmutassa a betegnek a betegség okát, és a megelőzés módját, ez egy nagy feladat háziorvosoknak. de úgy gondolom, hogy a háziorvos, és a táplálkozástudományi szakember együtt közös tudásukkal irányt tudnak mutatni a jövő pácienseink.
Petrás Gabriella - Újságíró
Petrás Gabriella

Petrás Gabriella vagyok,  a szórakoztató írás és az egészséges életmód elkötelezett híve. Az írás szeretetét az anyatejjel együtt szívtam magamba, majd Magyarország legnagyobb kiadójánál, a Central Médiacsoportnál a szakma által elismert, neves újságíróktól leshettem el a szakma csínját-bínját.

Varró Tina - Gyógytornász
Varró Tina Gyógytornász diplomámat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán szereztem, ahol jelenleg a mesterképzés hallgatója vagyok. Diplomám megszerzése óta folyamatosan az ismereteim bővítése a célom, főként a sportrehabilitáció tartozik, valamint a manuálterápia, ami hatékony segítséget nyújt a panaszok gyors megoldásában.
Szeretnék segítséget nyújtani az embereknek a leggyakoribb mozgásszervi problémák megoldási lehetőségeiben, valamint természetesen a prevencióban és ergonómiában egyaránt.

Közösségi Hozzászólások

Friss cikkeink

Más témában

Közösség

„Amiről az élelmiszeripar mélyen hallgat...”

Közösség Ha ezt az infót egy hónappal előbb olvassa, akkor mostanra már fél kilóval kevesebb vegyszert vitt volna be a szervezetébe…
10+1 élelmiszer titok, amit mindenképp ismernie kell!
10+1 TITOK

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT