head

Béltisztítás: hogy a külsőnk is szebb legyen

Báhidszky Szuren Báhidszky Szuren
Újságíró, egészségügyi tanácsadó
Téma: Béltisztítás

A béltisztítás kapcsán a legtöbb embernek az jut az eszébe, hogy azt különféle emésztőrendszeri problémák esetén érdemes elvégezni, arra kevesebben gondolnak, hogy szépségápoló jelleggel is megejthetjük. Egy alapos belső „nagytakarítás” ugyanis ragyogóvá teszi a bőrt, élettelivé varázsolja a hajat, hiszen elvégzésével megszűnnek a rossz anyagcsere miatt kialakuló hiányállapotok.

Nem elég a jó kozmetikum

Biztosan eljött a béltisztítás ideje, ha annak ellenére fakó a bőrünk, töredezett a hajunk, hogy mindent megteszünk a szépségünk érdekében. Természetesen itt nem csupán a jó minőségű, kemikáliáktól mentes kozmetikumokra gondolunk, hanem szervezetünk megfelelő táplálására is. Azonban hiába fogyasztunk tápanyagokban gazdag ételeket, ha a szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlen nyomelemek és vitaminok nem érik el céljukat, azaz a belekben lerakódott a méreg- és salakanyagok akadályozzák a megfelelő felszívódásukat. Így tulajdonképpen olyan tápanyagoktól fosztjuk meg magunkat, amelyek létfontosságúak lennének a testünknek, ezért különféle hiányállapotok lépnek fel.

Így jelez a testünk

A toxinok és a belekben megrekedt salakanyagok miatt „elfáradt” emésztőrendszer miatt jelentkező külső tünetek közé tartozik a pattanásos, gyulladt, fakó, élettelen bőr, a töredezett, ritkuló, fénytelen haj, a rossz minőségű és fénytelen körmök, súlyosabb esetben a makacs gombás köröm-és bőrfertőzések. A testünket szennyező antibiotikumok, hormonok, szintetikus adalékanyagok, a mesterséges alapanyagok, illetve növényvédő szerek nagy részét sajnos táplálkozással visszük be, előbbieket például a tehéntejjel, míg utóbbiakat azokkal a zöldségekkel és gyümölcsökkel, amikkel éppen az egészségünket szeretnénk szolgálni. Toxinok azonban nem csak az ételeinkből kerülhetnek a szervezetünkbe, gondoljunk csak a fokozódó környezetszennyezésre, esetleg a különféle tisztítószerekre.

Segíthet még a béltisztítás

A fent említett, kellemetlen bőr- és hajtünetek mellett a béltisztító programmal számos súlyosabb egészségügyi problémát is elkerülhetünk, illetve visszaállíthatjuk szervezetünk működésének egyensúlyát. A béltisztítás javítja az anyagcserét, elvégzésével eltávolíthatjuk a tápanyagok felszívódását fizikailag akadályozó, lerakódott salakanyagokat. Ezzel megszüntethetők, és megelőzhetők a rossz anyagcsere miatt kialakuló hiányállapotok, és az ezek hatására jelentkező panaszok. Mivel a vastagbélben felhalmozódó mérgek és a salakanyag felborítják az immunrendszer működését közvetlenül befolyásoló bélflóra egyensúlyát, az alapos béltisztítás hozzájárul a bélflórát felépítő jótékony, probiotikus baktériumok elszaporodásához, ezáltal a bélflóra helyes működéséhez.

Hirdetés

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!

Ajánlott termékek

Clean Inside béltisztító Program

Clean Inside béltisztító Program

A Clean Inside béltisztító Program három termékből áll, melyet kifejezetten a vastagbél legalaposabb és legtermészetesebb módon történő tisztítására fejlesztettünk ki.


Anti-parazita táplálék-kiegészítő

Anti-parazita táplálék-kiegészítő

A Parasic élősködő elleni táplálék-kiegészítő segít eltávolítani a bélparazitákat és petéiket a vastagbélből és a szervezet más részeiből.


Méregtelenítő gyógytea

Méregtelenítő gyógytea

13 speciálisan válogatott növény kombinációja. Elősegíti a normális bélműködést és a rendszeres székelést. Koffeint nem tartalmaz.

Orvos válaszol

Kérdése van egy cikkel kapcsolatban? Tegye fel kérdését, illetve böngésszen független szakértők válaszaiból...
Orvos válaszol ITT