head

A lúgosítás 3 élettani hatása

A lúgosítás 3 élettani hatása
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Szuperélelmiszerek

Talán nem is gondolná, de szervezetünk elsavasodása még arra is hatással lehet, hogy milyen gyakorisággal betegszünk meg, vagy mennyire sikeres a diétánk. Nézzük, miért érdemes lúgosítani!

Méregtelenít

A lúgosítás során egy alapos méregtelenítésben is részesíthetjük a szervezetüket: a megfelelően összeállított étrenddel és egy minőségi étrend-kiegészítővel a vérünket, valamint a tüdőnket is megtisztíthatjuk. A lúgosítás elősegítése érdekében együnk céklát, hogy segítsük a máj regenerálódását és a méregtelenítést, valamint banánt, ami segít megvédeni a gyomor nyálkahártyáját és remek idegnyugtató is.

Fogyaszt

A lúgosítás az emésztőrendszerünket, a májunkat és az epénket is méregteleníti, így a lerakódott toxinokat is távozásra készteti. A megtisztult bélrendszerből könnyebben ürülnek a szervezetünk számára káros salakanyagok, és emésztésünk működése is könnyebben helyreáll. A káposzta kiváló béltisztító és fertőtlenítő zöldség, így érdemes a méregtelenítés, lúgosítás során bevetnünk.

Csökkenti a gyulladásokat

A gyulladásos megbetegedések, a reflux és a Candida-fertőzés gyakori kiváltó oka az elsavasodott szervezet. A spilurina és a chlorella alga kiválóan lúgosít és ellentmondást nem tűrően kipucolja szervezetünkből a toxinokat, mindemellett segít helyreállítani az egészséges sav-bázis egyensúlyt, így téve ellenállóvá a szervezetünket.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!