head

Gyermekláncfű: az elfeledett gyógynövény

Gyermekláncfű: az elfeledett gyógynövény
’Dr Márkus Barbara ’Dr Márkus Barbara
természetgyógyász, lélekterapeuta
Téma: Emésztés

A pitypang cukorbetegségre, méregtelenítésre, emésztési problémákra is kiváló. Ne irtsa ki, inkább tegye a tányérjára, poharába!

Vízhajtásra

A só mértékletes fogyasztása az egészséges életmód egyik alappillére: a só rengeteg vizet köthet meg a szervezetünkben, így az nem tud kiürülni, ami egészségügyi problémákhoz is vezethet. A gyermekláncfű a segítségünkre lehet, ugyanis enyhe vízhajtó hatásának köszönhetően segít megszabadulni a szervezetünkben pangó víztől és a méreganyagoktól.

Emésztés serkentésére

Nemcsak a vízhajtásban, de a vastagbéltisztításban is segítségünkre lehet a gyermekláncfű. Emésztésserkentő tulajdonságának köszönhetően kíméletesen szabadít meg a méreganyagoktól, emellett fogyasztása jótékonyan hat a bélproblémákra is.

Méregtelenítésre

Szervezetünk egyik legfontosabb szerve a májunk, ha nem működik megfelelően, azt igen hamar a tudtunkra hozza. A méregtelenítéssel egész szervezetünket, így májunkat is megtisztíthatjuk a káros toxinoktól, amiben nagy segítségünkre lehet a gyermekláncfűből készült tea, ami növeli a méregtelenítő kúra hatékonyságát is.

Cukorbetegségre

A cukorbetegség számos kellemetlen és veszélyes szövődménnyel járhat, így jó tudni, hogy a pitypangból készült tea - orvosunkkal egyeztetettet - kúraszerű fogyasztása csökkentheti a vércukorszintet és a cukorbetegség szövődményeinek kialakulását.

Emésztési problémákra

A pitypang sok B-, C- és E-vitamint, valamint nyomelemet tartalmaz, erősíti az immunrendszert és jótékonyan hat a bélproblémákra. A gyermekláncfű növeli a szervezet vasfelszívó képességét, és hatékonyan enyhíti a máj és az epe különböző panaszait: a népgyógyászatban az epekő és a májgyulladás gyógyítása során is előszeretettel használják.

Kapcsolódó Cikkek

Közösség

BLOG HÍRLEVÉL

phone

Egészségtippek közvetlenül az email fiókjába!